Afyonkarahisar Şehitlerinin Cenaze Programı Belli Oldu

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 24 şehidin cenaze töreni ile ilgili olarak, “Yarın GATA’da şehitlerimizi ailelerine teslim edeceğiz.13 şehidimizin cenazesini, Etimesgut Askeri Meydanı’ndan 3 uçakla, 5 şehidimizi Güvercinlik Askeri Meydanı’ndan helikopterle, 4 şehidimiz karayoluyla memleketlerine gönderilecek. Yarın 2 şehidimiz de öğle namazına müteakip Cebeci Askeri Mezarlığı’na bir diğeri de Yenimahalle Yuvalı Mezarlığı’na defnedilecek.” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’deki Sivas Günleri’ni gezen İsmet Yılmaz, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, GATA’daki şehit cenazelerinin son durumu hakkında bilgi verdi. Yarın GATA’da şehitlerin ailelerine teslim edileceğini bildiren Yılmaz, “13 şehidimizin cenazesini Etimesgut Askeri Meydanı’ndan 3 uçakla, 5 şehidimizde Güvercinlik Askeri Meydanı’ndan helikopterle, 4 şehidimiz karayoluyla memleketlerine gönderilecek. Yarın 2 şehidimizde öğle namazına müteakip biri Cebeci Askeri Mezarlığı’na bir diğeri de Yenimahalle Yuvalı Mezarlığı’na defin edilecek.” diye konuştu.

"SAVCILIK İDDİANAMESİNDE DIŞARIDAN SALDIRI YA DA SUİKAST BULGUSU YOK"

Soruşturma hakkında da bilgi veren Yılmaz, şöyle devam etti: “Şu ana kadar idari soruşturma devam ediyor. Bu idari soruşturma aşamasında 4. Mühimmat Bölge Komutanı, 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı Hareket Eğitim Subayı, 41. Mühimmat Bölge Komutanı ve bölük astsubayının görev yerleri değiştirilmiştir. Yine 1. Askeri Hava Komutanlığı Eskişehir’deydi biliyorsunuz, Afyon’da yargı alanı bakımından buraya bağlı. Yapılan mahkeme sonrası 41. Mühimmat Bölük komutanı binbaşı tutuklanmıştır. Yine bir Albay ile bir üsteğmenimizin de tutuksuz yargılanmaları devam etmektedir. Milletimiz şundan emin olsun, bu soruşturmalar hem idari tahkikatla hem yasal süreci ile devam edecek. İnşallah gerçek ortaya çıkacaktır. Ancak savcımızın iddianamesindeki bulgularında ne bir suikast ile ilgili ne de dışarıdan saldırıyla ilgili bir şey yok. Yargı süreci sonunda deliller ortaya konacak, hâkim karar verecek sonuç ortaya çıkacak.”

"YARGILAMANIN SONRASINDA HER ŞEY ORTAYA ÇIKACAKTIR"

Patlamayla ilgili olarak Başbakan'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Bakan Yılmaz, “Şimdi Başbakan orada şunu söylüyor, şimdi orada önce iki patlama oldu. Önce içeride, sonra dışarıda oldu. İçerideki olanların hepsi şehit oldu. Dolayısıyla içeride ne olduğu konusunda muhakkak herkes bir şey diyebilir. Ancak şunu söylüyor, bu taşımayı yapan Mehmetçikler içinde askerlerimizden iki tanesi sağ. İki tanesinden birisi astım hastası, kendisini hastanede ziyaret ettim. ‘Astım hastasıydım dışarıya nefes almak için çıktım, çıktıktan sonra patlama oldu’ diyor. Dolayısıyla o iglo denen cephanelik var, iglonun içerisindekiler şehit oldu. Bu içeride ne oldu, herkes bir şey söyleyebilir ancak patlamadan 1–2 dakika öncede iki Mehmetçiğimiz de kardeşimiz de oradan çıkmış durumdadır. Dolayısıyla dışarıdan bir saldırı ihtimalini çok zor görüyoruz. İçerideki olanlardan ne oldu, o da inşallah yargılanma sonrasında ortaya çıkacaktır. Ben tekrar milletimizin başı sağ olsun diyorum. Şehit ailelerimizin ocağına ateş düşmüştür. Milletimiz için dayanışma günüdür, acılarını paylaşma günüdür.” ifadelerini kullandı. Bakan Yılmaz, son olarak Mehmet Akif’in “Elemim bir yüreğin karı değil, paylaşalım.” sözünü hatırlatarak, “Şimdi onların elemini paylaşma, acılarını azaltma günüdür.” ifadelerini kullandı .