İki Yeni Türk Filmi Vizyona Girdi

Sinemaseverler bu hafta iki yeni Türk filmiyle buluştu.

Muzaffer Özdemir’in yönettiği “Yurt” ve Köy Enstitülerinin kapatılmasını farklı bir pencereden anlatan Ali Adnan Özgür’ün yönettiği “Toprağın Çocukları.”

İLK VE SON AŞKIM

Bir göktaşı Dünya’ya doğru hızla yaklaşmaktadır ve 3 hafta içerisinde dünyanın sonu beklenmektedir. Dodge bu süreyi lise aşkını bulmaya çalışmaya adarken, karşısına kendisinin tam zıddı olan Penny çıkar. Dodge yaşamdan sürekli kaçınırken, Penny önüne çıkan her şeye karışmıştır. Dünyanın sonuna birlikte göğüs gerebileceklerine karar verirler. “İlk ve Son Aşkım”, büyük gün gelip çattığında sıradan insanların tepkisini, romantik bir hikâye çerçevesinde, mizah ve duygusallığın iç içe olduğu bir dille aktarıyor. Dünyanın sonunu merak edenler ilgiyle izleyeceği “İlk ve Son Aşkım”ın başrollerinde Oscar adayı Keira Knightley ve Altın Küre sahibi komedi ustası Steven Carell paylaşıyor. Filmin yönetmen koltuğunda ise Lorene Scafaria oturuyor.

YURT

Karamsar ve nevrotik mizaçlı bir mimar olan Doğan İstanbul yakınlarında arkadaşlarıyla kamp yaparken hastalanır. Danıştığı doktoru kendisine seyahat önerir. Sıla özlemiyle çocukluğunun geçtiği fakat uzun yıllardır göremediği memleketine tatile gider. Modern tekno-liberal zihniyet her yeri eşbiçimli hale dönüştürmüş, yeryüzüne yaptığı düşmanlıklar en ücra köşelere kadar sızmıştır. Doğan, zamanın bitip tükenmek bilmediği, dış dünyayı yalnızca kişiliğinin bir uzantısı gibi gördüğü sükûnet halindeki yurdunu boşuna arayacaktır. Muzaffer Özdemir’in yönettiği ve Kanbolat Görkem Arslan, Muzaffer Özdemir, Muhammet Uzuner ile Pınar Ünsal’ın oynadığı “Yurt”, dram türünde.

RESIDENT EVIL 5: İNTİKAM

Ölümcül T-virusü dünyayı tahrip etmeye devam edip, insanları et yiğici zombiler haline dönüştürmektedir. İnsan ırkının son umudu olan Alice, gözünü Umbrella’nın en gizli operasyonunda açar ve gizemli geçmişinin sırlarını ortaya çıkarır. Güvenli bir yeri olmayan Alice salgının sorumlularını teker teker avlamaya başlar. “Resident Evil 5: İntikam”ın kadrosunda Milla Jovovich, Sienna Guillory, Michelle Rodriguez ile Kevin Durand yer alıyor. Resident Evil, film serisi, popüler video oyun serisinden uyarlanarak dünyada 700 milyon dolardan fazla hasılat elde eden, oldukça başarılı bir film serisi haline geldi. Bu serinin son filmi Resident Evil 5: İntikam, Paul W. S. Anderson tarafından yazılıp yönetildi ve 3D olarak karşımızda.

TOPRAĞIN ÇOCUKLARI

Kampı saldırıya uğrayan Çingene kızı Karika, Köy Enstitüsü öğrencisi Cevher tarafından kurtarılır ve İsmail Hakkı Tonguç’un da yardımı ile Enstitü içinde koruma altına alınıyor. Bu durumdan rahatsız olan köy halkı, Çingenelerin enstitüden çıkartılması için baskı yapıyor. Bu baskıları fırsat bilen bölge komutanı Necip enstitüye baskın yaparak, Enstitü Müdürü Kemal Öğretmen’i gözaltına alıyor. Köy enstitülerinin kapatılmasını farklı bir pencereden anlatan Ali Adnan Özgür’ün yönettiği “Toprağın Çocukları”nda Erkan Can, Şebnem Sönmez, Bahtiyar Engin ile Suzan Kardeş rol aldı.