Restore Edilen Tarihî Hamam, Etnografya Sergi Salonu Olarak Açıldı

İzmir'in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesindeki, bin 600’lü yıllarda inşa edilen tarihî hamam, restore edilip etnografya sergi salonu olarak açıldı.

Restore Edilen Tarihî Hamam, Etnografya Sergi Salonu Olarak Açıldı
1970’li yıllara kadar kullanılan Çandarlı Hamamı, İzmir Valiliği’nin desteği ve Çandarlı Belediyesi’nin girişimiyle tekrar hayat buldu. Çandarlı Etnografya Sergi Salonu’nda, beldenin kültür ve tarih mirasını yansıtan günlük giysiler, gelin kıyafetleri, para keseleri, peşkirler ve mutfak araç gereçleri bulunuyor.

Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, yaptığı açıklamada, “Sahip olduğumuz kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerimize değer veriyoruz. Bizlere bırakılan bu mirasa göstermiş olduğumuz özeni, 2011 Mayıs ayında Tarihi Kentler Birliği üyesi olarak gösterdik. Çandarlı Belediyesi olarak tüm tarihi binalarımızı restore ediyoruz, gerekirse kamulaştırıyoruz. Etnografya sergi salonuna dönüştürülen tarihî Çandarlı Hamamı, restorasyonu bitmiş çalışmalarımızdan sadece birisi. Çok yakın bir zaman içerisinde tüm tarihî binalarımızın restorasyonunu tamamlayarak, Çandarlımız'ı kültür turizminde uluslararası düzeye taşıyacağız.” dedi.

MÖ 4 binlere dayanan geçmişiyle tarihî yarımada üzerinde kurulu Çandarlı, İzmir'in kuzey bölgesinin önemli tarihî şehirleri arasında yer alıyor. Yüzyıllar boyunca Hitit, Lidya, İyonya, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyete evsahipliği yapan Çandarlı, tarih ve kültür zenginlikleriyle dikkat çekiyor .