‘Küf’ ve ‘Pieta’ Altın Portakal'da Yarışacak

Venedik Film Festivali’nin en iyileri Altın Portakal Film Festivali’nde buluşuyor.

‘Küf’ ve ‘Pieta’ Altın Portakal'da Yarışacak
Antalya Büyükşehir ve Antalya Kültür Sanat Vakfı(AKSAV) iş birliğiyle düzenlenen 49. Altın Portakal’da Venedik’te Genç Aslan ödülü alan ‘Küf’ ile Altın Aslan ödülüne değer görülen ‘Pieta’ adlı filmler yarışacak. Konuyla ilgili AKSAV’dan yapılan açıklamaya göre, Venedik Film Festivali’nden Genç Aslan ödülüyle dönen Ali Aydın’ın ‘Küf’ adlı filmi 49. Altın Portakal’ın yarışma filmleri arasında yer alıyor.

Venedik’te Altın Aslan ödülüne değer görülen Güney Koreli yönetmen Kim Ki-Duk’un ‘Pieta’ adlı filmi de Ustaların Gözünden başlığı altında Altın Portakal’da gösterilecek. 69. Venedik Film Festivali’nde Ali Aydın’a en iyi ilk yönetmenlik ödülü kazandıran ve dünya prömiyerini Venedik’te yapan ‘Küf’ün başrollerini Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer paylaşıyor.

Venedik Film Festivali’nde Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası (International Film Critics' Week) bölümünde gösterilen 9 filmden biri olan Küf, Saraybosna Film Festivali'nde Work in Progress Ödülü'ne de değer görülmüştü. 18 yıldan bu yana kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceğini anlatan Küf’ün senaryosu da Ali Aydın’a ait. 49. Festival’in Ustaların Gözünden bölümünde gösterilecek olan ‘Pieta-Acı’, Güney Koreli usta yönetmen Kim Ki-Duk’un son çalışması. Venedik Film Festivali’nde en iyi filme verilen Altın Aslan ödülüne değer görülen filmde, kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen, mafya adına haraç toplayan acımasız bir adamın, yaşamına annesi olduğunu iddia eden bir kadının girmesiyle uğradığı değişim anlatılıyor .