Fındık İşçilerinin Çamaşırlarını Ordu Valiliği Yıkıyor

Ordu’da fındık sezonunun başlaması ile birlikte Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen fındık işçileri Ordu Valiliği tarafından geçici konaklama merkezlerine yerleştirilirken, burada konaklayan fındık işçilerinin çamaşırları Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yıkanıyor.

Fındık İşçilerinin Çamaşırlarını Ordu Valiliği Yıkıyor
Mevsimlik tarım işçilerinin konakladığı Uzunisa ve Efirli köyündeki geçici konaklama merkezlerinde belirlenen günlerde Ordu valiliği personelleri tarafından filelerle toplanan çamaşırlar yıkanıp kurutulduktan sonra sahiplerine geri veriliyor.

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Levent Özsoy yaptığı açıklamada, “ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ailelerini geçindirmek için ilimize gelen fındık işçilerimize çamaşırhane hizmeti veriyoruz. Bu hizmetimizi burada çadırda kalan ailelere çamaşır filesi dağıttık. Kirli çamaşırlarını vatandaşlarımız filelere topluyorlar ve Uzunisa köyündeki merkezimizden Pazartesi ve Perşembe günleri, Efirli'deki merkezimizden Salı ve Cuma günleri alarak yıkayıp kurutup geri veriyoruz. Bayanlarımız özellikle gündüz fındık toplamaya gidiyor o yorgunlukla gelip birde çamaşır yıkayacak durumu olmuyor. Bizde onarlın çamaşırlarını yıkattırarak dinlenmelerine zaman ve çocuklarıyla ilgilenme fırsatı buluyorlar. Onların memnun olacağı düşüncesi ile bu uygulamayı başlattık“ diye konuştu.

Ordu’ya ailesiyle birlikte gelen Medine Yıldız ise, “Geçtiğimiz yıl işe gidiyorduk. Akşam geri gelip çamaşır yıkıyorduk. Bu sene böyle değil. Biz elbiselerimizi poşete koyup gönderiyoruz.Valilik yıkayıp geri getiriyor. Şimdi işten geldikten sonra birde çamaşır yıkamıyoruz. Valimizden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA