Güroymak'ta Roboski Meydanı Yapımına Başlandı

Bitlis’in Güroymak Belediyesi tarafından Şırnak'ta 34 kişinin katledildiği Roboski'nin adı verilecek olan kent meydanının yapımına başlandı.

Güroymak'ta Roboski Meydanı Yapımına Başlandı
Meydan ilçe merkezinde bulunan Öğretmenevi arkasındaki boş alanda 2 bin 32 metrekare üzerinde yapılan kent meydanı projesi ile birlikte Ahmedi Hani'ye ait bir anıt yapılması içinde kolları sıvadı. Çalışmalar hakkında açıklama yapan Güroymak Belediye Başkanı Mehmet Emin Özkan, belediye yönetimi olarak Güroymak’ı modern bir yapıya kavuşturmak için ilçeyi baştan sona yeniden inşa etmeyi planladıklarını belirtti.

Özkan “İlçemizde, adını Şırnak'ta uçaklarla katledilen 34 vatandaşın yaşamını yitirdiği alan olan Roboski adını vermeyi planladığımız kent meydanının yapımına başladık. Aynı zamanda ilçede üçüncü parkın yapımı için çalışma başlatıyoruz. Bu çalışmalardan halk büyük memnuniyet duyuyor. Belediye olarak yönetimde oldukları her dakika hizmet üretmeye devam edeceğiz. Meydanda Kürt şair ve yazar Ahmedi Hani için de bir köşe ayrılarak Hani'nin bir sözünün yer aldığı biyografi tanıtımı ve sözünün yazılı olduğu bir kitabe yapılacak” dedi.

Meydan çalışmaları hakkında bilgi veren Güroymak Belediyesi Peyzaj Mimarı Duygu İliklerden, 2 bin 32 metrekare üzerinde yapılacak olan meydanda bin 800 taban tuğla taşı döşenirken 550 metrekare yeşil alan, Ahmedi Hani anıtı, suni şelale ve 4 pergole ve oturma alanları yapmayı planladıklarını belirtti.

İliklerden, aynı zamanda ilçede Erentepe Mahallesi'nde de bin 500 metrekare alan üzerinde yeni bir park yapımına başladıklarının bilgisini de verdi .
Kaynak: İHA