Eğirdir Hem Yeni Eğitim Öğretim Yılına Sıkı Hazırlanıyor

Eğirdir Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç, yeni eğitim öğretim yılında daha fazla vatandaşa ulaşabilmek için hazırlıkları ciddi bir şekilde sürdürdüklerini bildirdi.

Büyükdoğaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşları ziyaret ederek görüşlerini aldıklarını, bölgede hangi konularda kurslara ihtiyaç olduğunun belirlendiğini söyledi.

Teknik konularda çok titiz davrandıklarının belirten Büyükdoğaç, kursiyerlerin istedikleri bir ortamda eğitim almaları ve devamlılığının sağlanması için eğitim gruplarını, kursiyerlerin eğitim ve bilgi durumu ile sosyal statüleri dikkate alınarak oluşturulacağını kaydetti.

Geçen eğitim öğretim yılında düzenledikleri 230 kurstan 4 bin 900 kursiyerin faydalandığını, istihdam garantili kurslara katılan 170 kişinin de iş bulduğunu vurgulayan Büyükdoğaç, ''Daha fazla vatandaşımıza ulaşabilmek için yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarımızı çok ciddi bir şekilde sürdürüyoruz'' dedi.

Bir süre önce yaptıkları ankete göre, vatandaşların yüzde 25'inin merkezin faaliyetlerinden haberdar olmadığını, yüzde 30'unun düzenli olarak takip ettiğini, geri kalanın da merkezin çalışmalarından ara sıra haberdar olduğunu tespit ettiklerini dile getiren Büyüdoğaç, bu sorunu çözmek, olabildiğince çok vatandaşa ulaşabilmek için tüm iletişim kanallarını kullandıklarını anlattı.

Kurs dönemlerinde kentin işlek noktalarına pankartlar asacaklarını, belediye hoparlörlerinden ilanlar yapacaklarını ve el ilanları dağıtacaklarını, ayrıca merkezin günlük tüm faaliyetleri ve yapılacak çalışmaları sosyal paylaşım sitesi facebookta da yayınladıklarını anlatan Büyükdoğaç, şöyle konuştu:

''Biz istiyoruzki etkinliklerimiz her vatandaş duysun. Bu, devletin kaynaklarını iyi kullanmak ve her ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaşmak açısından çok önemli. Bu eksikliği gidermek için de teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Mesela facebooku herkes kullanıyor. Bizi burada takip ederek günlük tüm çalışmaları, yapacaklarımızı öğrenebilirler. Ayrıca çok güzel bir site hazırladık. Tüm çalışmalarımızı sitemizden de yayınlıyoruz.''

-''78 kulüp üyesini yurt dışına götürdük''-

Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde halk oyunları, tekstil, tiyatro ve fotoğrafçılık gibi kulüpler kurduklarını ifade ederek, vatandaşlardan bu kulüplerde aktif rol almalarını istedi.

Kulüplerin çok başarılı çalışlara imza attıklarını kaydeden Büyükdoğaç, ''Halk oyunları kulübümüz 7 ülkede çeşitli festival ve etkinliklerde gösteriler sundu. Bu sayede 78 üyemiz yurt dışına gitme fırsatı buldu. Bu arkadaşlarımızdan çoğu ilk kez Avrupa'yı gördü'' diye konuştu.

Büyükdoğaç, 1 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılında amatör denizcilik, karate, Kur'an-ı Kerim, Osmanlı Türkçesi, diksiyon, anne destek eğitimi ve İngilizce'nin de aralarında bulunduğu 50'nin üzerinde kurs açacaklarını, kurslara katılmak isteyenlerin başvurularını Halk Eğitim Merkezi'ne yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA