Eğirdir'de ''orman Yangını Riski'' Uyarısı

Eğirdir Orman İşletme Müdürü Adnan Güller, orman yangınları için en riskli döneme girildiğini belirterek, vatandaşları duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Güller, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eğirdir'in yanı sıra Aksu, Gelendost, Yalvaç, Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli'yi de kapsayan 482 bin hektarlık orman arazisinden sorumlu olduklarını söyledi.

Yangın sezonunun başladığı 1 Mayıs tarihinden itibaren gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ifade eden Güller, sorumlu oldukların bölgede 7 yangın kulesi, 8 arazöz, bir su ikmal aracı ve yangın söndürme ekipleriyle ''her an yangın çıkacakmış'' gibi 24 saat hazır beklediklerini kaydetti.

Hava sıcaklıklarının arttığı temmuz, ağustos ve eylül aylarının orman yangınları açısından en riskli dönem olduğuna dikkati çeken Güller, şöyle konuştu:

''Çok riskli bir dönemde bulunuyoruz. Küçük bir kıvılcım bile büyük bir orman yangınına neden olabilir. Bu nedenle ormanda veya ormana yakın alanlarda kontrolü ve kontrolsüz yakılacak her ateş tehlike oluşturuyor. Vatandaşlarımızı bu riskli dönemde orman yangınları konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyoruz.''

Güller, ayrıca hasat döneminde yakılan anızın ciddi tehlike oluşturduğuna işaret ederek, çiftçileri anız yakmamaları konusunda uyardı.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA