Şırnak Valisi Özkan Cizre'de İncelemelerde Bulundu

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan Cizre'deki tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu.

Beraberinde İl Emniyet Müdürü Avni Usta, İl Kültür Turizm Müdürü Teymur Erol, Cizre Köyle Hizmet Götürme Birliği Müdürü Faruk Özervarlı ile ilçedeki Hamidiye Kışlası, Ulu Cami, Hz. Nuh Türbesi, Kırmızı Medrese ve Mem u Zin Türbesi'ni gezen Vali Özkan, tarihi mekanlarda incelemelerde bulundu.

Vali Özkan yaptığı açıklamada, Cizre'nin dünya tarihinde önemli bir role sahip olduğunu, turizm açısında yüklü bir potansiyeli barındırdığını belirterek, bunun bir an önce gün ışığına çıkarılarak ilçe ekonomisine katkı sağlaması gerektiğini söyledi.

Cizre'nin yüzyıllardır hep yerleşim yeri olduğunu, Medler'den Asurlular'a, Persler'den, Emeviler'e ve Selçuklular'dan Osmanlı İmparatorluğu'na kadar birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ifade eden Özkan, şöyle dedi:

''Bu ilçe tarihinden kaynaklanan, çeşitli uluslardan insanları topraklarında barındırma yapısını bugün hala sürdürmektedir. Cizre Mezopotamya uygarlıklarının hep içerisinde yer almış, dönemimin önemli kültür ve medeniyet merkezlerinden biri olmasının yanı sıra, geçmişten bu yana tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunması sebebi ile her dönem önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Cizre bu tarihsel sürecinden kaynaklanan ulusal ve uluslararası turizme kazandırılması gereken birçok tarihi değere sahiptir. İlçedeki kültürel varlıkların turizme kazandırılması konusunda birçok proje hayata geçirildi. Bugün yapılan çalışmaları yerinde görmek ve neler yapılabileceğini tespit etmek için geldik. Cizreli hemşehrilerim yaşadıkları ilçeye ve bu tarihi zenginliğe sahip çıksınlar ki, gelecek nesiller bu eserleri görerek atalarımızın tarihi hakkında görsel bilgilere ulaşabilsinler.''

Muhabir: Cafer Balık / Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA