Hayvanseverler Dikili Belediyesi Önünde Eylem Yaptı

İzmir’in Dikili İlçesinde bir grup hayvansever, belediye önünde pankart açarak eylem yaptı.

Hayvanseverler Dikili Belediyesi Önünde Eylem Yaptı
Kamuoyunda, “Çevreci Başkan” olarak tanınan CHP’li Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’e sesini duyurmak isteyen hayvanseverler, Başkan Özgüven’e “hayvanlara sahip çık” çağrısında bulundu.

Dikili hayvan barınağında tutulan köpeklerin açlıktan ölüme terk edildiğini iddia ederek eylem yapan hayvanseverler, ellerinde ‘İzmir Hayvan Mezarlığı Olmasın’, ‘Hayvana İnsana Doğaya Gezegene Özgürlük’, ‘Yaşam Hakkı İhlaline Son’, ‘Hayvanların Yaşama Haklarını Yok Sayan, Onları Yok Eden Siyasilere Oy Yok’, ‘Biz Düşmanı Bile Denize Döktük Yakmadık’, ‘Dikili Sökülmüş Dikmeye Geldik’,‘Ya Yaktığın Köpeği Allah Seviyorsa Bilemezsin Bilseydin Ödün Kopardı Dokunamazdın Yakamazdın’ yazılı dövizler taşıdı. Bazı hayvanseverlerin eyleme köpekleriyle geldiği gözlendi.

İzmir Çevre Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği (İZÇEV) Başkanı Besalet Alkaya, grup adına yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır Dikili ilçemizde hayvan katliamı arttı ve sokaklardan toplanan hayvanların durumu içler acısıdır. Bu durumun düzeltilmesi için yürüttüğümüz çabalar sonuçsuz kaldığı için böyle bir eyleme ve basın açıklaması yapmaya zorunlu kaldık" denildi.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in İzmir Çevre Doğal Hayatı ve Hayvanları Koruma Derneği'nin asgari taleplerini kabul ettiği ve bu doğrultuda bir protokol imzaladığının da bilgisini veren Besalet Alkaya, "Bu sorunların çözümü için önemli olan lafta kalmaması ve itina ile uygulanmasıdır. Dikili kötü resim vermesin artık, hayvanlarımız da insanlarımızla barışık sağlıklı güvenli ortamlarda yaşasın. Yapılan protokolün uygulanmasına yönelik tereddüt ve kaygılarımız artmaktadır. Ama şimdi atılan bu imzaya bir kez daha şans tanımak istiyoruz. Protokolün uygulanması için sıkı takipçisi olacağız” dedi .
Kaynak: İHA