Çaybaşı’nın En Güzel Buzağısı

Ordu’nun Çaybaşı ilçesi İlküvez beldesinde düzenlenen ‘En Güzel Buzağı’ ve ‘En Güzel Boğa’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Çaybaşı’nın En Güzel Buzağısı
Belde meydanında düzenlenen yarışmaya Çaybaşı Kaymakamı Berkan Sönmezay, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, Çaybaşı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Bağran ve ilçe protokol üyelerinin yanı sıra kalabalık bir izledi.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışmada çevre ilçelerden görevli veteriner hekimlerden oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda, ‘En Güzel Buzağı’ yarışmasının 1.liğine Taşkesiği Mahallesi'nden Yaşar Güleç’in buzağısı seçildi. Yaşar Güleç’in ‘yarım altın’ ödülünü Çaybaşı Kaymakamı Berkan Sönmezay takdim etti.

Yarışmada ikinciliği Çakıllı Mahallesi'nden Ahmet Kocakoç’un buzağısı elde etti. Ahmet Kocakoç’un çeyrek altın ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Sağlam verdi.

Yarışmada üçüncülüğü Güzelyurt Mahallesi'nden Ahmet Kolcu’nun buzağısı elde etti. Ahmet Kolcu’nun gram altınlık ödülü Çaybaşı Karakol Komutanı İsmail İnan tarafından verildi.

Yarışma kapsamında ayrıca Taşkesiği Mahallesi'nden Yüksel Karayiğit’in boğası en güzel boğa seçildi. Karayiğit’in ‘yarım altın’ ödülünü İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık verdi .
Kaynak: İHA