Ak Parti Grup Başkanvekili Ünal'ın Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin, ''İnsanlık tarihi şahittir ki terörü bir yöntem olarak kullananlar tarih boyunca her zaman lanetli olmuşlardır'' dedi.

Ünal, partisinin Nurhak ilçesindeki bayramlaşma programında yaptığı açıklamada, Gaziantep'teki saldırı nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Terörün vicdanı ve kalbi olmadığını ifade eden Ünal şunları kaydetti:

''9 canımız, 9 masum insanımız kalleş, hain, hukuksuz ve insanlık düşmanı terör örgütü tarafından maalesef aramızdan ayrıldı, canımız yandı, içimiz yandı. Çünkü suçsuz, günahsız, masum, sivil insanların sadece günlük iaşesinin peşinde olan insanların terörün hedefi haline getirilmesi her şeyden önce haince, her şeyden önce kalleşçe, her şeyden önce insanlık dışıdır. Terörün dini yoktur, terörün hukuku yoktur. Terör nereden gelirse gelsin, terör kimden gelirse gelsin dünyanın her yerinde terör lanetlidir.''

Devletlerin bir hukuku bulunduğunu ve buna uymak zorunda olduğu vurgulayan Ünal, devletin, hukuk çerçevesinde kalması gerektiğini söyledi.

Ünal, şöyle devam etti:

''Terör toplumların kalbine korku salmak ister. Kargaşa, kaos çıkarmak ister. Bu korku, kaos, karmaşa üzerinden de hedeflerine ulaşmak ister. İnsanlık tarihi şahittir ki terörü bir yöntem olarak kullananlar tarih boyunca her zaman lanetli olmuşlardır. Hiçbir zaman amaçlarına ulaşamamışlardır. Bugün Türkiye'ye karşı terörü bir araç olarak kullananlar da amaçlarına ulaşamayacaklardır. Terörü niçin kullanıyorlar- Birliğimizi, bütünlüğümüz, kardeşliğimizi, bayramımızı ve işte bu beraberliğimizi ortadan kaldırmak için terörü kullanıyorlar.''

Muhabir: Kenan Arayıcı / Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA