Selanik Metropoliti Anthimos Türk Dizilerini Hedef Aldı

Yunanistan'da son seçimlerde parlamentoya giren aşırı sağcı Altın Şafak Partisi'nin lideri Nikos Mihaloliakos'tan sonra, Selanik Metropoliti Anthimos da Türk dizilerini hedef aldı.

Selanik Metropoliti Anthimos vaazında, cemaatine Yunan televizyonlarında yayımlanan Türk dizilerini izlememeleri, diziler gösterilirken televizyonlarını kapatmaları çağrısında bulundu.

Anthimos "Ulusal bilincimizi tahrik ediyorlar. Eğer Türkler Patrikhane'ye karşı isteklerimizin en azını yerine getiriyorlarsa, biz de taktiğimizi değiştireceğiz. Bazı Yunan televizyonları Türk dizilerini yayınlıyor diye buna boyun eğemeyiz. Televizyonlarınızı kapatın. Ben herhangi bir kanalda bir Türk dizisine rastlasam, hemen televizyonu kapatıyorum" ifadelerini kullandı.

Yunanistan'da geçtiğimiz günlerde Altın Şafak Partisi'nin lideri Nikos Mihaliolakos, partisindeki 17 milletvekiline Yunan televizyonlarında gösterilen Türk dizilerini izlememeleri çağrısında bulunmuştu.

Yunanistan televizyonlarında şu sıralar "Sıla", "Asi", "Yer Gök Aşk", "Deniz Yıldızı" ve "Lale Devri" dizileri gösteriliyor.

Muhabir : Ayhan Mehmet - Nevbahar Kabaklı

Yayıncı : Ogün Duru
Kaynak: AA