Otellerde Yer Kalmayınca Geceyi Sahilde Geçirdiler

Tekirdağ’ın turistik ilçesi Şarköy’de bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Otellerde Yer Kalmayınca Geceyi Sahilde Geçirdiler
Kış aylarında 17 bin olan merkez nüfusu, Ramazan bayramında tatilcilerin de yoğun ilgi göstermesiyle 200 binlere çıktı. İlçedeki konaklama tesislerinde yer bulamayan yerli ve yabancu turistler geceyi sahilde ve parklarda yatarak geçirdi.

Bayram tatilini geçirmek için Şarköy’e gelen yerli ve yabancı turistler hayal kırıklığı ile karşılaştı. Otellerde ve pansiyonlarda yer bulamayan turistler geri dönmek yerine geceyi sahil ve parklarda geçirdi.

Yer bulamayanların geceyi sahillerde geçirdiğini söyleyen Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, “Bayramda ilçemiz büyük bir yoğunluk yaşıyor, 200 binleri bulan bir nüfus var. Bayram nedeniyle ilçemize gelen birçok turist, misafirimiz yatacak yer olmadığı için akşam otobüsleriyle geri dönmek zorunda kaldılar. Gelenlerin bir bölümü evlerini pansiyona açan yerlerde kalırken, kumsal üzerinde, şezlongda, park ve bahçelerimizde yatanları gördük, kimi binek araçlarının içinde uyuyan misafirlerimiz var. Elbette ilçemize olan ilgi ne kadar bizi memnun ediyorsa da onlara yatacak yer bulamadığımız için üzülüyoruz” dedi.

Şarköy’deki otel, motel ve pansiyon gibi konaklama tesisleri sahipleri, bayramdan 10 gün önce yapılan rezervasyonla 1 haftalık doluluğa ulaştıklarını belirtti.

Şarköy Seyahat yetkilisi Cavit Satılmış, “İstanbul ve Şarköy’den 15 dakikada bir karşılıklı sefer kaldırdık, gece saatlerine sefer koyduk. Sabah bizimle gelen turistler, yatacak yer bulamayınca gece otobüslerimizle dönmek zorunda kaldılar” dedi.

İlçedeki fırınlar yoğun kalabalık nedeniyle aralıksız ekmek çıkardı .
Kaynak: İHA