Kuzey Ege’de 16. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali İçin Geri Sayım Başladı

Çandarlı Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 16.'sını 30–31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde gerçekleştirecek.

Kuzey Ege’de 16. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali İçin Geri Sayım Başladı
16. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali, ülkemizin en önemli günlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı tarihinde görkemli bir açılış töreni ile başlayacak. Zafer Bayramı etkinlik ve gösterileri ile açılışı yapılacak festivalde ünlü sanatçıların sahne almasının yanı sıra Çandarlı Halkını ve Çandarlı’yı Sevenleri birbirinden heyecanlı yarışmalar ve gösteriler bekliyor.

İsmail Özkan, sevenleri ile 30 Ağustos akşamı saat 22.00’de Çandarlı’da bir araya gelecek. Mustafa Ceceli, hayranları ile 31 Ağustos akşamı saat 22.00’de Çandarlı’da buluşacak. Göksel, sevilen şarkıları ile 1 Eylül akşamı saat 22.00’de Çandarlı’da sahne alacak.

Çandarlı Belediyesi, denizlerdeki kirliliğin artması ve balık türlerinin azalması dolayısıyla farkındalık programlarına bir yenisini ekleyerek Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali’nde “Körfez Sualtı Temizliği” ve “Körfeze Balık Bırakma” etkinliklerini yerel paydaş grupları işbirliğinde düzenliyor.

ÇANDARLI KÖRFEZİNDE OPTİMİSTLER YELKEN AÇIYOR

2010 yılında Çandarlı Belediyesi’nin destekleri ile kurulan Çandarlı Yelken ve Su Sporları Kulübü, Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali’nde Yelken Gösterileri yapacak. Çandarlı’nın sert rüzgarlarında eğitim alan optimist kursiyer öğrenciler, festivalde hünerlerini sergileyecekler. Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali, Kuzey Ege’nin en önemli festivalleri arasında gösteriliyor. 15 yıldır aralıksız olarak düzenlenen festival, her yıl daha geniş kitlelere hitap ederek etkisini ve kapsamını arttırıyor. Binlerce turistin beklendiği Çandarlı Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl yine Çandarlı Halkını ve Çandarlı’yı Sevenleri büyülemeye hazırlanıyor .
Kaynak: İHA