Ankara'daki Ölüm Yolu Tarihe Karıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Etimesgut Zırhlı birlikler önündeki köprülü kavşak ve Şaşmaz-Eskişehir yolunun yapımını tamamlayarak trafiğe açtı.

Başkentliler tarafından 'Ölüm yolu' olarak bilinen ve her yıl onlarca kişinin trafik kazaları sonucunda yaşamını yitirdiği, Zırhlı Birlikler önündeki yol üzerine yapılan köprülü kavşak çalışması ve buna bağlantılı olarak yapılan Şaşmaz - Eskişehir Yolu’nu birleştiren Viyadük üzerindeki bulvar çalışması tamamlanarak trafiğe açıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapımı gerçekleştirilen Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın 4 yonca yaprağı şeklindeki dönüşler 4 varyant olarak adlandırılan yan yollardan oluştuğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar şunları kaydetti: "4 yonca yaprağı ve 2 varyantın tamamlanarak hizmete açılmıştır. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağının 2 açıklıklı, 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şerit, yaklaşık 44 metre uzunluğunda. Üçpınar, köprülü kavşağın hizmete girmesiyle, Ümitköy - Şaşmaz, Ümitköy - Etimesgut, Sincan - Şaşmaz, Etimesgut - Sincan bağlantısının sağlanarak trafik yükünün önemli ölçüde azalacak. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nda bulunan iki varyantın hizmete açılmasıyla da bir tanesi Etimesgut - Sincan istikametinden Ümitköy’e ve Eskişehir yolu istikametine, diğer varyantın hizmete girmesiyle ise İstanbul yolu - Şaşmaz istikametinden Etimesgut - Sincan istikametine gidişler sağlanacak. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nda bulunan diğer iki varyantın yapım çalışmaları ise devam ediyor. Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın üzeri Yeni Çiftlik Bulvarı, altındaki yol ise Ümitköy’den gelip Şaşmaz’dan İstanbul Yolu’na bağlanan yol olarak yapıldı. Proje kapsamında Zırhlı Birlikler önüne yapılan alt geçit inşaatı tamamlandı ve alt geçidin yapımı ile Zırhlı Birlikler Tümeni içinden çıkan araçların Yeni Çiftlik Bulvarı’na katılımının daha güvenli olması sağlandı."

ŞAŞMAZ VİYADÜĞÜ

Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, yapımı tamamlanan 9 açıklıklı yaklaşık 336 metre uzunluğundaki, 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şerit olan Şaşmaz Viyadüğü üzerindeki Bulvarı’nın da hizmete açıldığını belirterek, "Zırhlı Birlikler Köprülü Kavşağı’nın altından geçen yol, Şaşmaz Vüyadüğü’nün üzerindeki bulvara ulaşarak Eskişehir Yolu’nu İstanbul Yolu’na bağlıyor. Şaşmaz ile Eskişehir yolu’nu birbirine bağlayan Bulvar, geçtiği güzergah üzerindeki Demiryolu ve Ankara Çayı’nı Viyadüklerle üzerinden aşarak kesintisiz bir ulaşım sağlıyor” dedi.

Yapımı devam eden Yeni Çiftlik Bulvarı ise Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayıp, banliyö tren hattına paralel olarak Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinden devam ederek Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde son buluyor .
Kaynak: İHA