Celal Bayar Bulvarı Trafiğe Açılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden DDY Alt Geçit çalışması nedeniyle kısmi olarak trafiğe kapalı bulunan Celal Bayar Bulvarı yarın tamamen trafiğe açılıyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, daha önce Celal Bayar Bulvarı’nın Sıhhiye’ye geliş yönünün trafiğe açıldığını, Sıhhiye’den Gazi Mahallesi’ne giriş yönünün de yarın trafiğe açılmasıyla Celal Bayar Bulvarı’nda çift yönlü olarak trafik akışının sağlanacağını söyledi.

Yetkililer, DDY Alt Geçit Çalışması nedeniyle trafiğe kapanan yolun, inşaat alanındaki Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) ana iletim hattı deplase çalışmalarının uzaması nedeniyle Celal Bayar Bulvarı’nın gecikmeli olarak trafiğe açıldığını açıkladı.

Celal Bayar Bulvarı’nın Etiler Orduevi’nden Sıhhiye’ye geliş yönünün daha önce trafiğe açıldığını belirten yetkililer, Sıhhiye’den Gazi Mahallesi’ne giriş yönünün de çalışmaların tamamlanmasıyla trafiğe açılacağını bildirdi. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri yarın trafiğe açılacak olan yolun güvenlik önlemleri alınarak asfaltlama ve yol çizgi çalışmasının da yapıldığını söyledi.

Fen İşleri Daire Başkanlı yetkilileri, DDY Alt Geçit inşaatının tamamlandığını, bu alt geçide bağlı olarak yapılan Yeni Çiftlik Bulvarı çalışmalarının ise devam ettiğini belirtti.

Yapımı sürdürülen Yeni Çiftlik Bulvarı, 4 gidiş 4 geliş toplam 8 şerit olarak Celal Bayar Bulvarı’ndan başlayıp banliyö tren hattına paralel olarak AOÇ arazisinden devam ederek, Etimesgut Zırhlı Birlikler önünde Son bulacak .