Güdül Çileği Çok Yakında Sofraları Süsleyecek

Ankara İl Tarım Müdürlüğü, Güdül çileğinin çok yakında sofraları süsleyeceğini bildirdi.

Güdül Çileği Çok Yakında Sofraları Süsleyecek
Ankara İl Tarım Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, genellikle Mayıs-Haziran aylarında hasadı tamamlanan çileğin piyasada daha az bulunduğu Temmuz-Ağustos aylarında da üretilerek piyasaya arz edilmesine yönelik çilek üretim projesinin hayata geçirildiği bildirildi.

Projeyle çileğin en az olduğu aylarda kaliteli ürünü piyasaya sunarak çilek ihtiyacına cevap vermenin ve çiftçilerin daha fazla gelir elde etmesinin amaçlandığı ifade edildi. Güdül Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen projeyle çiftçilere çilek fidelerinin bedelsiz olarak dağıtıldığı belirtilen açıklamada, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kamanlar köyünde 2, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da bir çiftçiye 5 dekar alanda toplam 45 bin çilek fidesinin dikildiği aktarıldı. Projede en Son tarım tekniklerinin kullanıldığı kaydedildi. Damlama sulama sisteminin kullanıldığı projede, siyah naylon ile malçlama yapılarak hem ot çıkışının kontrol edildiği hem de olgunlaşan çileklerin toprakla teması önlenerek daha temiz meyve elde edilmesinin sağlandığına dikkat çekildi.

Güdül İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Tanrıseven ise, çilek hasadının genellikle Haziran ayında tamamlandığını ve bu aydan Sonra piyasada çilek bulmanın zor olduğunu vurgulayarak, “Gerçekleştirilecek projeyle hasat mevsimi kısa süren çilek Temmuz-Ağustos aylarında da piyasaya arz edilebilecek. Bu dönemde piyasada fazla çilek olmayacağı için hem çilek ihtiyacı karşılanacak hem de çiftçilerimiz daha fazla gelir elde edecekler” dedi.

İlk aşamada üç çiftçiyle başlayan projeyi önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten Tanrıseven, projeden umutlu olduklarını ve çilek üretiminin çiftçiler için iyi bir tercih olduğunu sözlerine ekledi.

Proje çerçevesinde çilek üretimine başlayan çiftçiler de, projeden beklentilerinin yüksek olduğunu dile getirerek, kendilerine destek veren Güdül Kaymakamı Fatih Acar ve Güdül İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teşekkür ettiler
Kaynak: İHA