Etimesgut'ta İhtiyaç Sahiplerinin Bayramlıkları Belediyeden

Ankara'da Etimesgut Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ihtiyaç sahiplerine, gıda yardımlarının yanı sıra giyecek yardımı da yapıyor.

Vatandaşlar, Şefkateli Çarşısı’ndan istediği giysileri alabiliyor. Etimesgut Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yardım başvurusunda bulunan veya ihtiyaç sahibi olduğu yönünde bilgi aldığı aileleri evlerinde ziyaret ediyor. Ekipler, ailelerin ihtiyaçlarını belirleyerek yardım alacakları günü ailelere bildiriyor.

Belediye, kaymakamlık, muhtarlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği yapılarak, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması sağlanıyor. Aileler, çocuklarıyla birlikte belediyenin Şefkateli Çarşısı’na gelerek kıyafetlerini beğenip alabiliyor. Çarşıda, çocuklar için yeni pantolonlar, etekler, ayakkabılar, tişörtler ve diğer giyim eşyaları bulunuyor. Hiçbir ücret ödemeden çarşıdan ayrılan vatandaşların yüzü gülüyor. Belediye ayrıca 8 bin kişiye gıda yardımı da yapıyor. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Ramazan ayının anlam ve bereketine uygun, sosyal belediyecilik adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

İftar sofralarında toplumun tüm kesimlerini buluşturduklarını ifade eden Demirel, “Yıl boyunca ihtiyaç sahiplerimize hep destek veriyoruz. Ramazan ayında da giyim ve gıda yardımlarımızla ihtiyaç sahibi ailelerimizin yanında oluyoruz. Yardımları ulaştırırken, gerçek ihtiyaç sahibi olup olmadığı ve yerine ulaşıp ulaşmadığı noktasında çok titiz davranıyoruz.” dedi .