Ağustosta Da Taze Çilek Yenecek

Ankara'nın Güdül ilçesinde hayata geçirilen çilek üretim projesiyle, temmuz-ağustos aylarında da üretim sağlanarak çilek ihtiyacına cevap verilecek.

Ankara İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ankara'nın Güdül ilçesinde, genellikle Mayıs-Haziran aylarında hasadı tamamlanan çileğin, piyasada daha az bulunduğu Temmuz-Ağustos aylarında da üretilerek piyasaya arz edilmesine yönelik çilek üretim projesi hayata geçirildi.

Projeyle çileğin en az olduğu aylarda kaliteli ürünü piyasaya sunarak çilek ihtiyacına cevap verilmesi ve çiftçilerin daha fazla gelir elde etmeleri amaçlanıyor.

Güdül Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen projeyle çiftçilere çilek fideleri bedelsiz olarak dağıtıldı.

Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kamanlar Köyü'nde 2 çiftçiye, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da 1 çiftçiye 5'er dekar alan verilerek toplam 45 bin çilek fidesinin dikilmesiyle gerçekleştirilen projede en Son tarım teknikleri kullanılıyor.

Güdül İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Tanrıseven, çilek hasadının genellikle haziran ayında tamamlandığını ve bu aydan Sonra piyasada çilek bulmanın zor olduğunu belirterek, ''Gerçekleştirilecek projeyle hasat mevsimi kısa süren çilek temmuz-ağustos aylarında da piyasaya arz edilebilecek. Bu dönemde piyasada fazla çilek olmayacağı için hem çilek ihtiyacı karşılanacak hem de çiftçiler daha fazla gelir elde edecek'' ifadelerini kullandı.

İlk aşamada üç çiftçiyle başlayan projeyi önümüzdeki dönemde daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Tanrıseven, projeden umutlu olduklarını, çilek üretiminin çiftçiler için iyi bir tercih olduğunu kaydetti.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA