Çocuklar Dikili’de “Barış’ı” Öğreniyor

İzmir'in Dikili ilçesinde konuk edilen Vanlı depremzede çocukların son 24 kişilik grubu ilçeye geldi.

Çocuklar Dikili’de “Barış’ı” Öğreniyor
Sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize olan Birlik Dayanışma Grubunun, Dikili Belediyesinin ev sahipliğinde Dikili'de konuk ettikleri Vanlı depremzede çocukları Kadın Dayanışma Merkezi'nde Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Kent Konseyi Başkanı Erdoğan Doğan ve burada kendilerine eşlik edecek olan öğretmenler karşıladı.

30 gün boyunca 75 çocuğun, gruplar halinde konuk olduğu dayanışma kampına gelen Son 24 çocuk tanışma faslından Sonra odalarına yerleştirildi. Daha Sonra çocuklarla bolca sohbet eden ve onların tek tek isimlerini öğrenen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, çocuklara burada geçirecekleri zamanda neler yapacaklarını anlattı. Özgüven’in çocuklara daha önce gelen arkadaşlarınıza burada neler yaptıklarını, duygularını sordunuz mu? sorusuna yanıt veren çocuklar; “Arkadaşlarımızın bazıları ile karşılaştık. Hayatları boyunca unutamayacakları bir tatil yaşadıklarını söylediler. Burada bolca moral bulmuşlar. Hem eğlenmişler hem gezmişler. Özellikle de ‘Barış’ı öğrenmişler” dediler.

Çocukların bu cevabına karşı sevinen Belediye Başkanı Osman Özgüven; “Sizleri burada bu duygularla ağırlayabilmişsek ne mutlu bize. Her zaman ifade ediyoruz. Çocuklara ilk barış öğretilmeli diye. Çünkü Barıştan kimseye zarar gelmez. Ama savaştan herkese zarar gelir. Bu sebeple çocuklara ilk barış öğretilmeli. Çünkü ‘Barış’ çocuklardan başlıyor. Çünkü barışı onlar sağlayacak” dedi.

Kampı sık sık ziyaret eden Özgüven, boşta kalan tüm zamanını bu çocuklarla geçiriyor. Özgüven burada çocuklarla tavla oynuyor, birlikte filmler seyredip, onlarla gezilere katılıyor.

Kamp süresince Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün, Eğitim-Sen Dikili Temsilciliği ile birlikte çocuklar için hazırladıkları programda; film gösterimleri, yaratıcı drama dersi, kukla atölyesi, müzik atölyesi, Dikili turu, Bademli gezisi, tekne turu gibi aktiviteler yapılacak .
Kaynak: İHA