Hasta ve Yaşlı Bakım Kursiyerleri Sertifikaları Aldı

Isparta Çalışma ve İş Kurumu ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi işbirliğiyle Eğirdirli kadınlara yönelik düzenlenen hasta ve yaşlı bakım kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Nafiz Yürekli Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde düzenlenen sertifika törenine Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Isparta Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Hüseyin Ergin, diğer yetkililer, kursiyerler ve yakınları katıldı.

Kaymakam Yalçın Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde kadınların istihdamına yönelik gerçekleştirilen projenin bir başlangıç olduğunu söyledi.

Avrupa'da yaygın olan benzer projelerin artık Türkiye'de de artacağını anlatan Yılmaz, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Özmeral de kursu başarıyla tamamlayan kadınların önü açık bir mesleğe sahip olduklarını kaydetti.

Hüseyin Ergin ise işsizlik oranını düşürmek, insanları meslek sahibi yapmak adına çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Türkiye'de aşılması gereken iki önemli sorunun olduğuna işaret eden Ergin, ''Birincisi vasıfsızlık, ikincisi de iş beğenmemezlik. Bizim açtığımız kursların hepsi istihdam garantili kurslar. Buna rağmen kurslarımıza yeterli ilgiyi göremiyoruz. Yeterince kaynağımız var, açamayacağımız bir kurs yok. Yeterki insanlar bize gelsin bizler de kurslarımızı açalım'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından hasta ve yaşlı bakım kursunu başarıyla tamamlayan 20 kadın kursiyere sertifikaları verildi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA