Eğirdir’e Masal Kahramanlı Tanıtım

Isparta’nın Eğiridir ilçesinin tanıtımında gönüllü öğrencilerden oluşan rehberler, ilçeye gelen misafirleri gezdirecek.

Büründükleri masal ve fıkra kahramanlarıyla ilgi çeken gönüllü rehberlerin kıyafetleri Eğirdir Belediyesi tarafından karşılandı. Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz ve Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, gönüllü rehberlerin ilk provalarına misafir oldu. Eğirdir’in genel tanıtımı, gölü, Yeşiladası, Eğirdir eski evi, Eğirdir Kalesi, Dündar Bey Medresesi, Hızırbey Cami ve kilisesi gibi tarihi ve turistik yerlerini tanıtan gönüllü rehberler, Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Özmeral’den tam not aldı.

Kaymakam Yılmaz, “Eğirdir’in tanıtımı için öğrencilerden oluşan gönüllü rehberlerimize değişik roller verdik. Nasrettin Hoca, Keloğlan, Pamuk Prenses ve cadıdan oluşan rehber ekibimiz ilçemize gelecek misafirleri karşılayacak ve rollerine göre Eğirdir’i tanıtacaklar. Misafirler için bu roller ilgi odağı olacaktır” dedi.

Eğirdir’in tanıtımı için renkli bir çalışmaya imza atıldığını belirten Başkan Özmeral, “Eğirdir’imiz tarihi milat öncelere dayanan bir ilçe. Keloğlan, Nasrettin Hoca, Pamuk Prenses ve cadı ile ilçemizin tanıtımı daha da güzel olacaktır. Öğrencilerimizden oluşan gönüllü rehberlerimizi kutluyoruz. Ücretsiz olarak verilecek bu hizmetle güzel ilçemizin daha güzel bir şekilde tanıtılmasını hedefledik. Gönüllü rehberliği kabul eden öğrencilerimizi, Mustafa Bilir hocamızı ve emeği geçenleri kutluyor yeni vazifelerinde başarılar diliyorum" ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA