'Zeytinburnu Çocuğu' Bahadır, Artık Kazak Olmak İstiyor

Kazakistan’ın başkenti Astana’da üçüncüsü düzenlenen Astana Aksiyon Film Festivali’ne katılan Kazak asıllı Türkiye vatandaşı Bahadır Hakim, artık öz kimliğiyle tanınmak istediğini söyledi.

Film festivalinde Astanalı hemşerilerinden oldukça yoğun bir ilgi gören oyuncu, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Oyunculuğa Ekmek Teknesi dizisinde başladığını söyleyen Hakim, daha sonra Çiçek Taksi ve Dinle Sevgili adlı dizilerde rol almış. Türkiye Kazaklarından Bahadır Hakim, dizilerde hep Japon, Çinli gibi karakterleri canlandığını bir türlü kendi kimliğiyle bir rol oynayamadığından yakınıyor. Cem Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı Gora filminde de asıl kimliği olan ‘Zeytinburnu Çocuğu’ ifadesinin öne çıkmasından oldukça memnun olduğunu dile getiren Hakim, 1953 yılında -Kazakistan’dan Türkiye’ye başlayan göç sonrasında İzmir’de dünyaya geldiğini ve Türk örf ve adetlerine göre yetiştiğini söyledi.

Yıllar sonra Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerinin yönlendirmesiyle Astana’ya geldiğini belirten Hakim, ‘Astana’ya ilk geldiğimde gözlerime inanamadım, içimi güzel bir duygu kapladı. Bu kadar modern ve güzel bir şehir beklemiyordum. Atalarımla gurur duydum” diye konuştu.

Kazakistan’ın film ve dizi sektöründe son zamanlarda elde ettiği başarıyı takdir ettiğini ve yakından takip ettiğini kaydeden Hakim, Timur Bekmambetov gibi bir yönetmenin Kazakistan’dan çıkmış olmasından ayrıca bir mutluluk duyduğunu belirtti.

KAZAKİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDA KÖPRÜ OLMAK İSTİYORUM

Türkiye’de yaşayan Kazakların içerisinde sanatla, sinemayla uğraşanların sayısının parmakla gösterilecek kadar az olduğunu söyleyen Hakim, Türkiye’nin sinema ve film sektöründe son zamanlarda büyük bir başarı sağladığını, artık yurtdışına dizileri sattığını hatırlattı. Kazakistan ve Türkiye arasında yapılacak yeni projeler ile ülkeler arasında kültürel ve sanatsal bir köprü oluşturmak istediğini belirten Bahadır Hakim, Türkiye’de on yıldır bu meslekle uğraştığını asıl amacının Kazakistan’da da kendini tanıtmak olduğunu dile getirdi. Hakim, “Almatı’da Kazak-Türk ortaklığı ile çekilecek yeni diziyle alakalı görüşmeler yapacağım. Anlaşma sağlayabilirsem, burada kalıp oyunculuk mesleğine devam etmek istiyorum” dedi.

Yapılan araştırmalara göre Kazakistan televizyonlarında günlük ortalama on saate yakın Türk dizileri gösteriliyor. Bu durum da dizi yapımcılarına Türk şirketleriyle ortak proje yapmak için yeni pazarlar açıyor . Kazakistan, yurtdışında Türk dizilerinin en çok izlendiği ülkelerin başında geliyor .