Nurhak Kültür Şenlikleri 5 Ağustos’ta

Nurhak Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl sekizincisi gerçekleştirilecek olan Nurhak Kültür Şenlikleri, 5 Ağustos 2012 Pazar günü yapılacak.

Nurhak Lisesi bahçesinde düzenlenecek olan 8. Nurhak Kültür Şenlikleri’ne tüm gönül dostlarını davet eden Nurhak Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, şenliklere tanınmış sanatçıların da katılacağını söyledi.

Nurhak Kültür Şenliklerini, “Barışın, dostluğun, kardeşliğin buluşma yeri” olarak niteleyen Belediye Başkanı Ahmet Akkuş, “Şenliğimize tüm bölge ve ülkemizin her köşesinde bulunan dostlarımızı davet ediyorum” dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri kültür şenliklerinin bu yıl sekizincisini gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Akkuş, “her yıl Nurhak Belediyemiz tarafından organize edilen ve bu yıl sekizincisini düzenleyeceğimiz kültür şenliklerine, bölgemizde ve ülkemizin her köşesinde bulunan dostlarımızı davet ediyorum. Dostluğun, kardeşliğin ve barışın simgesi haline gelen Nurhak Kültür Şenliklerini coşkuyla kutlayacağız” dedi.

Her yıl ebediyete intikal eden bir türkü dostunu festivalde andıklarını dile getiren Başkan Akkuş, geçtiğimiz yıl düzenlenen festivalin Kıvırcık Ali anısına düzenlendiğini, bu yılki festivalin ise Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu anısını tertip ettiklerini kaydetti.

Her yıl bir sanatçıyı bu vesile ile andıklarını belirten Başkan Ahmet Akkuş, “Şenliklerimizde ayrıca aramızdan ayrılan türkü dostlarını da anıyoruz. Geçtiğimiz yılki şenliğimizi Kıvırcık Ali anısına tertip etmiştik. Bu sene ise Kazım Koyuncu’ya adıyoruz” diye konuştu.

5 Ağustos 2012 Pazar günü saat 18.00’da Nurhak Lisesi bahçesinde düzenlenecek olan şenliklere sanatçılar Aynur Haşhaş, Emrah Mahsuni, Cevdet Bağca, Mustafa Kılçık, Derya Çağlayan, Yeliz Güzel, Ali Baygın, Barış Kılçık ve Mehmet Ceylan ile İngiltere Nurhak Kültür Evi ve Umuda Ezgi isimli gruplar renk katacaklar .
Kaynak: İHA