Kanlı Hesaplaşmanın Tetikçisine Şafak Baskınını İle Yakalandı

Kanlı hesaplaşmanın tetikçisi şafak baskınıyla yakalandı.

İzmir'in Alsancak semtinde, aynı işadamına kumar davetinde bulundukları gerekçesiyle çıkan çatışmada yaşamını yitiren Esat Beşok'un yanında yer alan ve kavga ettikleri İdris Turşak'ı öldüren H.U., yakalandı. H.U.'nun üzerinde olayda kullandığı tabancanın ele geçirildiği bildirildi.

Olay, geçen şubat ayında Alsancak'taki Meksika Sokağı'nda meydana geldi. Suç örgütü lideri olmak ve cinayete azmettirmekten hükümlü, cezaevinde bulunan Erol Beşok'un oğlu 28 yaşındaki Esat Beşok ile restoran işleten 34 yaşındaki İdris Turşak, kumar organizasyonu düzenleme yüzünden karşı karşıya geldi. Yaralamaya azmettirmek suçundan girdiği cezaevinden çıkan Esat Beşok, aynı işadamına telefon edip kumar gününe davette bulunduğu öne sürülen İdris Turşak'la tartıştı. Silahların ateşlendiği kavgada İdris Turşak olay yerinde, Esat Beşok kaldırıldığı hastanede öldü. Olayda üç kişi de yaralandı.

Esat Beşok ve İdris Turşak'ın yaşamını yitirdiği ilk çatışmaya katılanlardan 33 yaşındaki H.U., olayın ardından ortadan kayboldu. Çatışma öncesinde, Beşok'un şoförlüğünü yaptığı için yanında giden ve İdris Turşak'ı öldürdüğü belirlenen H.U., polisin aramalarına rağmen bulunamadı. Bunun üzerine teknik ve fiziki takip başlatan polis, H.U.'nun İzmir'in Dikili İlçesi yakınlarında deniz kenarında kurulu bir köyde saklandığını belirledi. Dün köye yapılan operasyonda, H.U. çatışmada kullandığı tabancayla birlikte yakalandı. Hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan H.U.'nun işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Olayla ilgili açılan davadan 20 gün önceki ikinci duruşma sonrasında da adliye çevresinde, Turşak ve Beşok ailesi üyeleri arasında tartışma çıkmış, Turşak'ın yakınlarıyla adliyeye geldiği belirtilen Cihan Duman ve İsmail Büyükalp bıçakla Bülent Özmen de tabancayla yaralanmıştı .
Kaynak: İHA