Fırtına, Çatıları Uçurdu Ağaçları Devirdi

Denizli’nin Sarayköy İlçesine bağlı Duacılı beldesinde dün akşam saatlerinde çıkan fırtınanın oluşturduğu hasar, gün ağarmasıyla birlikte ortaya çıktı.

Son yılların en sıcak yaz günlerini yaşayan Denizli ve çevresinde dün akşam saatlerinde yağmur ve rüzgar çıktı. Kısa sürede etkisini artıran rüzgar fırtınaya dönüşürken, Sarayköy İlçesine bağlı Duacılı beldesinde ağaçlar köklerinden söküldü, evlerin çatıları uçtu. Uçan çatılar sebebiyle bazı evleri su basarken, bir giyim mağazası hasar gördü. Günün ağarmasıyla birlikte fırtınanın verdiği hasar ortaya çıktı. Duacılı İlköğretim Okulu bahçesindeki dev çam ağacı fırtınaya dayanamayarak üzerinde beton olan köküyle birlikte sökülerek devrildi. Yağış sebebiyle okuldaki park alanı su altında kaldı. Duacılı beldesi Bahçelievler Mahallesi Muhtarı İsmail Erçil, aniden çıkan fırtınanın ağaçları devirdiğini belirterek, “Aniden gelen rüzgarla fırtına oluştu. Toz halinde ve dönerli bir şekilde geldi. Evlerin saçaklarını uçurdu, ağaçları devirdi. Büyük hasar oluştu. Çatıların uçması sebebiyle bazı evleri su bastı” dedi.

Beldede çatıları uçan vatandaşlar, sabahın erken saatleriyle birlikte onarım çalışmalarına başladı.

Halil Güder isimli bir hayvan yetiştiricisinin besihanesi zarar gördü. Fırtına, besihanenin sac olan çatısını kağıt gibi kıvırırken, demirden yapılmış korkulukları yerinden söktü. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanları ayıran duvar yıkılırken, bazı hayvanlar yaralandı. Halil Güder, çilenti ile başlayan yağmurun aniden hızlandığını belirterek, “Fırtına her tarafı yıktı geçti. Hortum gibiydi. Besihanenin duvarları hayvanların üzerine yıkıldı. Sac çatı yerinden sökülerek metrelerce ileriye düştü. Büyük hasar oluştu” dedi.

Bekir Güder isimli vatandaş, fırtına ile birlikte çatıların uçtuğunu belirterek, besihanedeki hayvanları korumaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: İHA