3. Uluslararası Arapça Yarışmaları Şampiyonlarının Umre Sevinci

3. Uluslararası Arapça Yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün koordinasyonunda Akademi Lisan Derneği, Ensar Vakfı ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri 3. Uluslararası Arapça Yarışmalarında birinci olan öğrencilerin umre hayali gerçek oldu.

Türkiye'nin 80 ilinden 462 okul ile Bosna-Hersek, Makedonya, Kosova, Romanya, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan ve Bulgaristan’dan gelen öğrenciler arasından ipi göğüsleyerek umre kazanan öğrenciler hayallerine kavuştu.

Şiirde Makedonya’dan Evzal Sinani, hitabette Kosova’dan Aıd Muslıu, Musikide Kosova Grubu öğrencileri Besa Kqıku, Xhevdet Rizahi, Sumea Hashani, Gentiana Sadiku, bilgi Yarışmasında Konya Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Fatma Zehra Mert, Enes Furkan Ömeroğlu, Muhammed Maşuk Aktaş, Rukiye Şeyma Yıldırım ile sosyal medya yarışmaların şiir birincisi Konya İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Fatma Erim ve hitabet birincisi Zeytinburnu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Albayrak kutsal topraklara gitmeye hak kazandı.

Sabiha Gokcen Havalimanından Cidde’ye inen öğrenciler karayoluyla önce Medine'ye gittiler. Dolu dolu gecen 4 günde vakit namazlarını Mescid-i Nebeviye’de ve Ravzai Mutaahhara’da kılan öğrenciler diğer zamanlarda, Uhud, Kuba Camii, Cennetül Baki, Hendek, Cuma Mescidi ve Medine müzesini gezdiler. Yoğun geçen 4 günün ardından Medine’den karayoluyla Mekke’ye geçen öğrencilerin heyecanı yüzlerinden okunuyordu.

İhram giyerek umreye niyet ederek Mekke’ye hareket eden öğrenciler yolda namaz kıldılar. Sabaha karşı Mescid-i Haram’a gelen öğrenciler duygu dolu anlar yaşadılar. Kabeyi tavaftan sonra Sa’y yapan öğrenciler ilk umrelerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadılar.

Mekke’de bulundukları zamanlarını Kabe’de geçirmeye çalışan öğrencilerden Hitabet birincisi Kosovalı Aid Musliu, burada bulunduğuna hala inanamadığını kaydederek ‘’ Bu bir rüya sanki. Duygularımı tarif etmem imkansız. Hayatımda aldığım en anlamlı ödül bu. Arapça Yarışmalarını düzenleyenlere teşekür ediyorum’’ dedi.

Sosyal medyada aldığı oylarla şiirde birinci seçilen Fatma Erim ise bu heyecana ortak olanlardan. Aylarca çalışmasının karşılığını muhteşem bir ödülle almasının mutluluğunu yaşayan Erim, ‘’Peygamberimizin bulundukları topraklarda bulunmak, mübarek yerleri gezmek. Bunların tarifi mümkün değil. Allah burayı görmeyi herkese nasip etsin’’ dedi.

Diğer günlerde Sevr Mağarası, Nur Dağı, Arafat, Cebellürrahme ve kutsal olan bir çok yeri görme fırsatını yakalayan öğrenciler hayallerine kavuştukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler .
Kaynak: İHA