İsparta'ya Eğirdir Gölü'nden İçme Suyu Takviyesi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yaz aylarında artan su ihtiyacını karşılamak için Eğirdir Gölü'nden saniyede yaklaşık 200 litre su almaya başladıklarını bildirdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ispartalılara kaliteli içme suyu sağlamak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Kentin yıllık su ihtiyacının 20 milyon metreküp olduğunu belirten Günaydın, geçen yıl Darıderesi Göleti ve çeşitli doğal kaynaklardan 7'şer milyon metreküp, Eğirdir Gölü'nden de 6 milyon metreküp su temin ettiklerini anlattı.

Normal şartlarda Eğirdir Gölü'nden su temin etmediklerini vurgulayan Günaydın, ancak yaz aylarında artan su kullanımını karşılamak için Eğirdir Gölü'nden saniyede 200 litre su almaya başladıklarını kaydetti.

Darıderesi Göleti, tabii kaynaklar ve Eğirdir Gölü'nden alınan suların arıtma tesislerinde karıştırılıp, arıtıldığını ve gerekli işlemlerden sonra halkın kullanımına sunulduğunu ifade eden Başkan Günaydın, ''İçme sularımızda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Halkımız güvenle kullanabilir. Halkımıza kaliteli suyu daha ucuza sunabilmek için ekiplerimiz çalışmalarına aralıksız devam etmektedir'' diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA