Nurhak, 2 Yılda Sbs'de Sonunculuktan Birinciliğe Yükseldi

Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 2010 yılında Kahramanmaraş sonuncusu olan Nurhak’ta geliştirilen projeler sayesinde ilçe üst sıralara tırmandı.

Nurhak, bu yıl yapılan SBS sonuçlarına göre ilin en başarılı ilçesi oldu. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Nurhak Kaymakamı Eyüp Fırat, önemli projeleri hayata geçirdiklerini ve bunun da meyvelerinin alındığını belirtti.

Fırat, “2010 yılında SBS sınavında Nurhak 273,649 puan ortalamasıyla Kahramanmaraş genelinde başarısı en düşük ilçeydi. Koordinemizde Dünya Bankası destekli Okul Gelişim Projesi, devlet-vatandaş işbirliğiyle yürütülen ve belediye başkanları dahil olmak üzere, hayırseverlerin desteğiyle hayata geçirilen tüm okullarımızı akıllı tahta ile donattığımız, ‘Eğitimde Başarıyı Arttırma Projesi ’ ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen ‘Biz Size Güveniyoruz’ projeleriyle birlikte, 2011 yılında SBS puan ortalamamız 287,101 puan ortalamasına çıkartıldı. Nurhak, 2012 yılında ise SBS puanını tam 42 puan artışla 329,066 puan ortalamasına çıkararak Kahramanmaraş’ta en başarılı ilçesi olmuştur. Bu başarımızda desteklerini esirgemeyen tüm eğitim gönüllülerine teşekkür ediyoruz.”dedi.

Nurhak, geçtiğimiz günlerde eğitimde gösterdiği başarılı performans dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da ödüllendirilmişti.