Bu Plaja Erkeklerin Girmesi Yasak

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ilçesinde, CHP’li belediye başkanı tarafından kadınlara tahsis edilen ve erkeklerin girmesi yasak olan plaj, özellikle tesettürlü bayanlardan büyük ilgi görüyor.

Edinilen bilgiye göre CHP’li Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, 7 yıl önce kadınlardan gelen istek üzerine ilçedeki sahilin bir bölümünü branda ile çevirerek kadınlara tahsis etti. Brandalarla çevrilerek kadınlara özel hale getirilen plajda, kadınlar erkeklerden uzak, rahat bir şekilde denize giriyor. Bayanlara ücretsiz olarak hizmet veren plaja Tekirdağ, İstanbul, Edirne ve çevre ilçelerden gelen özellikle tesettürlü bayanlar ilgi gösteriyor.

Günlük yaklaşık 500 kadının yararlandığı plajın güvenliğini de bir bayan zabıta memuru sağlıyor. Erkekleri plaj çevresine yaklaştırmayan bayan zabıta memuru, kurallar gereği plaja 10 yaş üstü erkek çocukları dahi plaja almıyor.

Plaja her yıl geldiğini ifade eden bir bayan, “Buradan çok memnunuz. Kadınlar için çok güzel bir şey. Rahatça bu plajdan denize girebiliyoruz. 10 yaşından büyükler erkekleri içeri almıyoruz.” dedi.

Plaja erkeklerin alınmadığını ifade eden bir bayan ise “Denize ailemizle birlikte giriyoruz. Ücretsiz faydalanıyoruz bu plajdan. Buraya erkekler hiç gelmiyor. O yüzden daha rahat giriyoruz. Genellikle tesettürlü bayanlar ilgi gösteriyor. Ben tesettürlü olmamama rağmen bende burada denize giriyorum.” dedi.

Kadınlar plajına girmek için İstanbul’dan geldiğini ifade eden bir bayan, “Biz bayanlar toplanıp burada denize giriyoruz. İstanbul’dan dahi bu plaja gelenler var. Burada daha rahat kadın kadına denize girebiliyoruz. Bu tip plajların her yerde olması lazım. Ücretsiz yararlanabiliyoruz.” dedi.

Tesettürlü olduğu için bu plajı tercih ettiğini belirten bir bayan, “Ben İstanbul’dan geldim. Tesettürlü olduğumuz için burayı tercih ediyoruz. Burada daha rahat hareket edebiliyoruz. Burası çok rahat. Erkeklerden rahatsız olanlar için güzel düşünülmüş bir plaj” dedi.

Kaynak: İHA