Kaldırım Cinayeti Mobese Kamerası Tarafından Görüntülendi

Zeytinburnu’nda kaldırım çalışması yapan işçilerle, büfeciler arasında yaşanan kavgada bir kişi hayatını kaybetti.

Satır, döner bıçağı ve sopaların kullanıldığı kavga Mobese kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Edinilen bilgilere göre olay, Zeytinburnu’nda taşeron işçilerin kaldırım taşı döşemesi sırasında yaşandı. Zeytinburnu’nda büfecilik yaptığı öğrenilen Fesih Şahin’in kardeşi Uzer Şahin(28) taşlara basarak kaldırıma çıktı. İddiaya göre kaldırım ustası Ayetullah Kersin (31) Şahin’i “yeni taş döşüyoruz basma” diye uyardı ancak Şahin, “ben istediğim yere basarım” diye yanıt vererek küfür etti. Bunun üzerine Kersin ve Şahin kavga ederken, çevreden gelen vatandaşlar araya girerek olayı yatıştırdı. Olayın ardından gerginlik yaşanmaması için taş döşeme çalışması durduruldu ve işçiler kamyonet kasasına bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı ancak kavganın büyümesi önlenemedi.

Kardeşinin işçiler tarafından dayak yediğini öğrenen Fesih Şahin arkadaşlarına haber verdi ve kendisi de motoruna atlayarak işçilerin kamyonunu takip etti. Kırmışı ışıkta kamyonun önünü kesen Şahin, motorun bagajından çıkardığı satır ile işçilere saldırmaya başladı.

Bu sırada Şahin’in arkadaşları da araba ile gelerek işçilere bıçak ve sopayla saldırdı. İşçiler kamyonun önüne parkeden motoru ezerek kaçmaya çalışırken, saldırganlar da arkalarından bıçak ve sopa fırlattı. Mobese kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen olay, bununla da bitmedi. Kamyonetin kaçmasıyla tekrar takibe başlayan Şahin ve arkadaşları, aracı ileride tekrar durdurdu. Burada işçilerin de karşılık vermesiyle büyüyen kavgada ağır yaralanan Fesih Şahin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Zeytinburnu Asayiş Bürosu Dedektifleri ise 10 işçiyi gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Ayetullah Kersin ve beraberindeki 9 kişiden 5’si cinayet suçundan tutuklandı .
Kaynak: İHA