Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Bulut AçıklamaYaptı

Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eşi Hayrünnisa Gül'ün tarihi İshak Paşa Sarayı'na hayran kaldığını belirterek, söz konusu ziyaretin sarayın tanımı açısından önemli olduğunu söyledi.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül ile İshak Paşa Sarayı'nı gezmesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirterek, Gül'ün sarayın hem desenlerini hem motiflerini hem de hitabelerini tek tek incelediğini söyledi.

Gül'ün İshak Paşa Sarayı'nı çok beğendiğini ifade eden Bulut, şunları kaydetti:

''Her defasında 'muhteşem, hayran kaldım. Ne güzel, nasıl yapmışlar bunu-' diye övgüler sundu. Cumhurbaşkanımız, İshak Paşa Sarayı'nı çok beğendi, ancak sarayın taşlarına ziyaretçiler tarafından yazılan yazıların, saraya zarar verdiğini söyledi.

Bu durum, Sayın Cumhurbaşkanımızı da üzdü. Yani özellikle sarayı ziyaret eden ziyaretçilerin, saraya karşı biraz daha hassas davranmaları gerektiğini söyledi.

Kimi ziyaretçimiz, sarayın duvarlarına ismini yazmış, kimi doğum tarihini yazmış, taşı kazımış. Dolayısıyla böyle olunca taş tahrip ediliyor. Taşın ömrünü azaltmaktadır.''

-''Saraya güvenlik kameraları kuracağız''-

Cumhurbaşkanı Gül'ün Ahmedi Hani Baba Türbesi'ni de ziyaret ettiğini anımsatan Bulut, şunları söyledi:

''Cumhurbaşkanımız ziyaret sırasında, genç yaşta vefat etmesine rağmen Arapça, Farsça, Kürtçe ve Türkçe dillerini iyi kullanan ve bu dillerde eser veren Ahmedi Hani'ye hayranlığını dile getirdi. Cumhurbaşkanımızın geziden keyif aldığını, mutlu ayrıldığını, Ahmedi Hani'ye ve İshak Paşa Sarayı'na büyük değer verdiğini gözlemlemiş olduk. Bu da İshak Paşa Sarayı'nın tanıtımı noktasında ciddi bir kazançtır.''

Tarihi saraya yazı yazılmasını önlemek için birtakım tedbirler alacaklarına değinen Bulut, bundan sonra saraya kuracakları güvenlik kameralarıyla, bu olumsuzluğun önüne geçmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA