“Yaban Hayat Fotoğraf Yarışması” Ödülleri Sahiplerini Buldu

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği'nin (ÇEKÜD) düzenlediği Yaban Hayat Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

Gülhane Parkı'nda yapılan ödül törenine ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Köksal Tandıroğlu, Fatih Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Süver ve Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Bölümü Başkanı Yaşar Nuhoğlu katıldı.

Yarışmanın profesyonel fotoğraf kategorisinde 1. Halil İbrahim Usun, 2. Ali Şenel ve 3. Mehmet Ünlü oldu. Üniversite fotoğrafları kategorisinde ise 1. Serhat Karaca, 2. Hüseyin Yıldız, 3. Kadir Yılmaz oldu. Ödül töreninde birincilere 5'er bin TL, ikincilere 3'er bin TL, üçüncülere ise 2'şer bin TL ve hediyeler verildi.

Törende ödüle hak kazanan fotoğraflarla yarışmaya katılan bazı fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı da yapıldı. Yaban hayatının objektiflere yansıdığı sergi, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, "Yarışmamız 1 Ocak'ta başladı, 15 Mayıs'a kadar sürdü. 15 Mayıs'a kadar 259 kişiden 496 eser geldi. Yarışmamız iki kategoride yapıldı. Profesyonel kategori ve üniversite kategorisi. Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu gözetiminde profesyonel doğa fotoğrafçılarından oluşan bir ekiple değerlendirdik. Her iki kategoriden de birinci, ikinci ve üçüncüleri seçtik. Yaklaşık 44 eseri burada sergilenmeye layık gördük. Neden yaban hayat? Neden Fotoğraf yarışması? Tabii ki yaban hayat, çağdaş yaşamın sağlıklı devam etmesi için önemli bir gösterge. Yaban hayat hâlâ devam ediyorsa, bizim de sağlıklı yaşam tarzımız devam ediyor demektir. Bu farkındalığı biz kamuoyuna duyurmak için bu fotoğraf yarışmasını yaptık. Çok güzel eserler geldi. Sizin de gördüğünüz gibi. Yaban hayatını belgeleyen çok güzel eserler var. Ulusal yaban hayat fotoğraf sergimiz bugünden itibaren açıldı. 10 Haziran akşamına kadar çevre ve doğa dostları tarafından gezinilebilir. Sergimiz malum Gülhane'de. Gülhane, İstanbul'un çok seçkin yerlerinden bir tanesi" diye konuştu.

Kaynak: İHA