Eğirdir'de Keneyle Mücadele Çalışmaları Başladı

Eğirdir Belediyesi, kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının önlenmesi için ilaçlama çalışmalarına başladı.

Eğirdir Belediyesi ekipleri, ''Hyalomma'' cinsindeki kenelerle taşınan bir virüsün meydana getirdiği ve sadece insanlarda görülen ölümcül Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına karşı ilçedeki yeşil alanlar, park, bahçe ve piknik alanlarını ilaçlıyor.

Eğirdir Belediyesi'nde görevli veteriner hekim Mehmet Küçükköse, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların, kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından korunması için gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Gerekli gördükleri bölgelerde kenelere karşı ilaçlama yaptıklarını belirten Küçükköse, vatandaşların yeşil alanlarda dikkatli olmalarını ve bu yerlerden dönüşte elbiselerini kontrol etmelerini istedi.

Vücutta kene görüldüğü takdirde asla öldürülmemesi gerektiğini vurgulayan Küçükköse, ''Vücuttaki kene cımbız yardımıyla koparılmadan, vücuda yapıştığı kısımdan tutarak, çivi çıkarır gibi sağa sola oynatılarak çıkartılması gerekmektedir. Bütün bunların ardından en yakın sağlık kuruluşuna giderek doktor kontrolünde tedavisi yapılmalıdır'' dedi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA