NTO'da Sertifika Töreni

Nizip Ticaret Odası tarafından başlatılan ''Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'' ni başarı ile tamamlanan 60 kursiyere sertifikaları verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, tesadüflerin çağımızdan kovulduğu küreselleşen dünyada rekabet ortamına ayak uyduracak cesur ve kararlı girişimcilerin yetişmesinin herkesin hedefi olduğunu belirtti.

Özyurt, şunları kaydetti:

''Bu programlar vasıtasıyla ulaşmak istediğimiz nokta, ülkemiz insanının gelişmesine katkıda bulunan müteşebbislerin tecrübelerini siz değerli girişimcilerin istifadesine sunmak, onlarla fikir teatisinde bulunmanıza zemin hazırlamaktır. Girişimcilik kavramının zihnimizdeki çağrışımları farklı olmakla beraber herkesin aklında değişik kavramlar canlanır.

Heyecanla ve hevesle başlanan, sabır ve azimle devam gerektiren, hayatımızın her safhasında hassasiyet göstermemiz gereken bu kavram, küreselleşen dünyamızın büyüyen hayallerimize kapı aralaması neticesinde karşımıza çıkar.''

-Nizip'te 300 kilo bozuk et imha edildi

Nizip Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, insan sağlığına zararlı olduğu tespit edilen 300 kilo bozuk eti yakarak imha etti.

Nizip Belediyesi ekipleri, kesimi yapıldıktan veteriner hekim tarafından kontrolü yapılan dana etinin insan sağlığına zararlı olduğu tespit etti. Bunun üzerine bozuk ete el koyan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, eti şehir dışında yakarak imha etti.

Nizip Belediyesi Zabıta Müdürü Reslan Yalçın, yaptığı açıklamada, yapılan çalışmalar kapsamında bozuk olduğu belirlenen 300 kilo etin imha edildiğini belirtti.

Ekipler tarafından ilçe genelinde halk sağlığını ön planda tutarak denetimlerin sürdürdüğünü ifade eden Yalçın şunları kaydetti:

''Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak önce sağlık diyerek çıkmış olduğumuz bu yolda her geçen gün denetimlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi vatandaşlarımız et alırken mutlaka dikkat etsin ve alacakları eti kontrol ederek almalarını ve şüphelendikleri etleri ise zabıta müdürlüğüne bildirmelerini istiyorum.''

-Kuyumcular esnaf sahresine çıkıyor-

Nizip'te bulunan kuyumcular, esnaf sahresi nedeniyle 29 Haziran Cuma günü ile 2 Temmuz Pazartesi günleri arasında kapalı olacak.

Gaziantep Kuyumcular Odası Nizip Temsilcisi Mustafa Kaya yaptığı açıklamada, ilçede faaliyet gösteren kuyumcu esnafının 29 Haziran Cuma günü ile 2 Temmuz pazartesi günü esnaf sahresi nedeniyle kapalı olacağını,vatandaşlarının zor durumda kalmamaları için altın ihtiyaçlarını karşılamaları gerektiğini ve sıkıntı yaşamamalarını istedi.

-Başhekimler toplantısı-

Gaziantep'teki devlet hastanelerinde görev yapan başhekimler Nizip ilçesinde bir araya geldi.

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök başkanlığında gerçekleşen ve Nizip Devlet Hastanesi'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir araya gelen başhekimler, Gaziantep'in sağlık konularını konuşarak Gaziantep ve ilçelerindeki sağlık hizmetlerinin daha kaliteli bir şekilde verilebilmesi için fikir alışverişinde bulunarak çeşitli konularda görüşlerini dile getirdiler.

Prof. Dr. Metin Karakök, yaptığı konuşmada, sağlık alanında Gaziantep ili ve ilçelerine yapılacak yatırımları anlatarak, Nizip ilçesine üçüncü 112 Acil Servis noktası ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ve Nizip ilçesinde yapımı tamamlanan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi konusunda ise Sağlık Bakanlığı'ndan onay beklenildiğini belirtti.

Nizip Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Cengiz Öztop'un makamında gerçekleşen toplantı verilen öğle yemeğiyle son buldu.

Toplantıya, Gaziantep'teki devlet hastanelerinde görev yapan başhekimler katıldı.

Muhabir: İrfan Aydoğdu

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Kaynak: AA