İsparta'da Asfaltlama Çalışmaları Duayla Başladı

Isparta İl Özel İdaresi tarafından bu sezon köy yollarında yürütülecek asfaltlama çalışmaları, Eğirdir ilçesine bağlı Sipahiler köyünde başladı.

Asfaltlama sezonunun başlaması dolayısıyla Sipahiler köyünde düzenlenen törene Vali Memduh Oğuz, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, daire amirleri, çevre köy ve beldelerin belediye başkanları ile muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Vali Oğuz, İl Özel İdaresi tarafından bu sezon köylerde yürütülecek asfaltlama çalışmalarının ilkini, Sipahiler köyü ile Yuvalı köyü arasındaki 8 kilometrelik yolda başlattıklarını söyledi.

Oğuz, bu yoldaki asfaltlama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Eğirdir ilçesine bağlantının yaklaşık 15 kilometre azalacağını ifade etti.

Asfaltlama sezonunun kazasız şekilde tamamlanmasını temenni eden Vali Oğuz, ''Sipahiler köyümüz, kendisi üreten, kendisi çalışan ve kazanan, daha iyisini yapmaya çalışan bir köyümüz. Asfaltlama sezonunu da burada başlatıyoruz. Herkese hayırlı olsun'' dedi.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz da Sipahiler ve Yuvalı köylerinin bağlantısını sağlayan yolun asfaltlanması için bir süre önce verilen sözün, bugün gerçekleştirildiği belirterek, Vali Oğuz'a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Sipahiler ve Yuvalı köyleri birbirine bağlayan yolun 2005 yılı kayıtlarına göre asfaltlanmış olarak görüldüğünü, ancak bu zamana kadar hiç bir çalışma yapılmadığını kaydetti.

7 yıldır ''yılan hikayesine'' dönen asfaltlama konusunun, Vali Oğuz'un devlet ciddiyetiyle çözüme kavuşturduğunu aktaran Özmeral, desteklerinden dolayı Vali Oğuz'a teşekkür etti.

Sipahiler köyü Muhtarı Ali Uysal, yaklaşık 10 yıldır yolun asfaltlanması için beklediklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından okunan duayla Sipahiler köyü ile Yuvalı köyü arasındaki 8 kilometrelik yolun asfaltlama çalışmaları başladı.

Öte yandan, bu sezon köy yollarında yapılacak çalışmalar kapsamında toplam 58 kilometre yolun asfaltlanacağı bildirildi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA