Ankaralı Sanayiciler Afrika'ya İhracatı Artırmak İçin Bir Araya Geldi

Ankaralı Sanayiciler, Afrika'ya ihracatı artırmak için bir araya geldi.

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, ASAD ve Sincan, Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği ASO 1. Organize Sanayi Bölgesinde 2023 Küresel Vizyon Afrika Konferansı adında ortak program düzenledi.

ASAD Başkanı Ekrem Akgümüş, burada yaptığı konuşmada, Afrika'nın kıta olarak önemine vurgulyarak, Kara kıta Afrika'nın, alternatif pazar oluşturması açısından Türkiye'nin küresel krizden en az zararla çıkmasına vesile olduğunu ifade etti.

Türk sanayici ve iş adamlarının Afrika'yı yakından tanımalarını, ihracatlarını bu kıtaya yönlendirmelerini önemli bulduklarını kaydeden Akgümüş,Afrika'nın imalat ve tarım alanında Türk yatırımına büyük ihtiyacı bulunduğunu belirtti.

Akdan Danışmanlık'tan Dış ticaret uzmanı ve Eximbank Genel Müdür Eski Yardımcısı Nilüfer Arıak da Afrika pazarının Türk firmaları için yeni ve önemli bir ticari alan olduğunu ifade etti.

Kıtadaki tüm ülkelerin ithalatı değerlendirildiğinde Türkiye'nin sadece Libya'da avantajlı olduğunu belirten Arıak, Türk firmaların ürettiği tüm ürünlerin Afrika'da satılabileceğini, bunun için firmaların iç ticaretlerini canlandırmaları ve dış ticarete verdikleri önemi artırmaları gerektiğini kaydetti.

Programda Anadolu İşadamları Federasyonu Dış İlişkiler Sorumlusu Namık Subaş Afrika-da üretim yapılmadığını ve bu sebeple Türk üreticiler için Afrika'nın ortak bir Pazar olduğunu ifade etti.

Muhabir: Tamer Toğanaş

Yayıncı: Abdullah Kıratlı
Kaynak: AA