Cübbeli: Üç Sene Önce Görüntümü İnternete Attılar

'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, daha önceki bir evliliği sonrasında, görüntülerinin kendisini karalamak için internette yayınlandığını söyledi.

Vücudunun ön tarafında ameliyat izi olduğunu anlatan Ünlü, mağdur olan kadınlardan birinin ‘ön tarafında yara izi vardı’ ifadesinin hatırlatılması üzerine, bunun birileri tarafından söylettirildiğini iddia etti.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Ahmet Mahmut Ünlü savunma yapıyor. Yurt dışından kadın getirdiği iddia edilen sanık Barış Sezek’in, son 2 senedir işlerine bakmadığını söyleyen Ünlü, “Ticari zararlar verdi. Yayınevi, radyo vardı. Bu arkadaştan bu işleri özelleştirerek aldım. Benimle ilgisi kalmadı. 2 senedir maddi olarak işlerimle ilgilenmiyor.” dedi.

Sezek'ten, Fas’ta kabirlere gitmelerini, seyyid talebelerle ilgilenmelerini istediğini belirten Ünlü, “Oraya gidip nerede kalmış, otelde mi kalmış bilmiyorum. 'Oralarda kabirleri gezin durumlara bakın. Benden para isteyin.' dedim. İhtiyaç sahiplerine dağıtılmasını söyledim.” diye konuştu.

Ünlü, “Bana ‘buradan gelmek isteyenler var’ dedi.

Ben de hepsini karşılayamam, dedim. Bazı talebeler gezip geri gidiyorlar. Bazıları da kalmak amacıyla geliyor. Talebeler çeşitli ülkelerden geliyor. Bir ay iki ay kalıyor gidiyorlar. Ben bu işleri sürekli yaparım. Dünyanın her tarafındaki seyitleri tanırım.” dedi.

Sezek’in kendisine Fas’ta seyitler olduğunu ve gelmek istediğini bildirdiğini anlatan Ünlü, “Ben de iki tanesini karşılayabilirim dedim. Ben bunları erkek talebe olarak biliyorum. ‘Tüfeye düşmeyelim’ derken Fas’ta hırsızlık gibi şeyler oluyor. O amaçla söyledim. Ben ona para gönderdim. Geldikten sonra telefonda görüştüm. Kaç kişi geldi dedim. ‘İki talebe geldi’ dedi.

Ben onları görmedim. Barış’la da görüşemedim.” şeklinde konuştu.

Gelen iki kadından hiç haberi olmadığını savunan Ünlü, “Karakola düşmüşler. Barış bana söyleyemiyor. Ben yurt dışına çıktım. Sonra ne oldu bilmiyorum. Bütün hesap benim üzerimden dönüyor. Bir ucundan bana dokundurmaya çalıştılar. Bence yanlış bir operasyon oldu. Binlerce mektup geldi. Bir çok kişi nişanlısından ayrılmış. Bana inananlarla inanmayanlar tartışmışlar. Benim Arap olduğumu söyleyen olmuş. Ben Arapsam Türkiye’de Türk yok o zaman.” dedi.

Kendisi hakkında iki günlük nikah kıydığı iddiaları olduğunu belirten Ünlü, “Bu muta nikahıdır. Haramdır, zinadır. İlişkiye de girmedi diyorlar. Mantıklı mı, nikah kıyacağım ilişkiye de girmeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı, “İlişkiye girmedi demiyor giremedi diyor.” hatırlatmasında bulundu. Ünlü, “Böyle bir şey olmadı. Zaten zebani gibi bir şey. Benim başımdan nikahlar geçti. Özbek biriyle evlenmiştim. Görüntü çekmişler internete atmışlar.” dedi.

İsnat edilen suçların hiçbirinin doğru olmadığını savunan Ünlü, “En büyük yeminleri ettim, hatta imansız öleyim diye söyledim.” diye konuştu.

Başkanın, “Barış benim yüzüme gelemedi diyorsunuz ne demek?” sorusuna Ünlü, “Çünkü talebe diye iki kadını getirmiş.” cevabını verdi. Bu cevap üzerine Mahkeme Başkanı, “Talebe, diye kadın getiriyor yani o konuda durum net.” dedi.

Başkanın bu ifadesi üzerine Ünlü, “Yani mal meydanda, gelenler belli.” diye konuştu.

Mahkeme Başkanı, “Barış ifadesinde İmane ile nikah kıydığını söylüyor. Barış, Fas’a gidiyor iki kadınla geliyor. Telefon görüşmenizde iki talebe geldiğini söylüyor. Sonra bu kadınlar fuhuştan yakalanıyor. Sizden habersiz gittikleri anlaşılıyor.” dedi.

Ünlü ise, “Barış’tan habersiz, benim ilgim yok. Ben bir aylık nikah kıymış olsam o eve niye gitmeyim. Savcı bana Barış’ın evine girdiğimi gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Mahkeme Başkanı, “Zeytinburnu’ndaki ev ile ilgili mağdure ifadesinde ‘kapalı otoparka girdik, asansörle çıktık ve eve girdik’ diyor. İzah edebilir misiniz?” diye sordu. Ünlü, “Barış’ın kızı astım krizine girince ben okurum. Bana geldiler ben o kadını görmedim. Asansöre bindi mi binmedi mi görmedim.” cevabını verdi. Başkanın, kendisinden habersiz girip giremeyeceğini sorması üzerine Ünlü, evde çocukları ve hanımı olduğunu, bunun mümkün olmayacağını söyledi.

Mahkeme Başkanı, Ünlü’ye başka evi olup olmadığını sordu. Ünlü, Acarkent’te de evi olduğunu söyledi.

Başkanın sorusu üzerine de orada da ikinci eşi ve diğer çocuklarının kaldığını ifade etti.

Bunun üzerine Mahkeme Başkanı, “Biri dairede biri villada mı kalıyor?” dedi.

Başkan, “Ön tarafınızda ameliyat izi varmı?” diye sordu. Ünlü, 5-6 sene önce bypass olduğunu, iz bulunduğunu söyledi.

Başkan, “Kadınlardan biri ön tarafında iz olduğunu söylüyor. Sizi tanımayan Faslı biri nereden biliyor?” sorusunu sordu. Ünlü, “Bunlara kim öğretti o belli değil. O kadına söylettirilmiş olabilir. Onu bulan güç öğretmiştir. Benim görüntümü internete de verdiler.” cevabını verdi. Bunun üzerine mahkeme başkanı, “Görüntüleriniz mi var?” diye sordu. Ünlü de, “Evet, üç sene önce attılar. Ben inkar etmiyorum. Özbek kadınla evlenmiştim.” dedi.