Eğirdir'de Şehitler ve Merhum Gaziler İçin Yemek Düzenlendi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi tarafından Miraç Kandili dolayısıyla şehitler ve merhum gaziler için yemek düzenlendi.

Cami Mahallesi'ndeki dernek binasında düzenlenen etkinliğe Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz, Binbaşı Ayşe Kil, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Yalçın Yılmaz, yaptığı konuşmada, dün İstanbul'da silahlı saldırı sonucu bir polis memurunun şehit düştüğünü hatırlatarak, duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Şehide Allah'tan rahmet dileyen Yılmaz, şehitliğin İslamiyet'te en büyük mertebe ve Allah tarafından verilen en önemli değer olduğunu söyledi.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Yılmaz, ''Böylesi önemli bir günde tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların manevi değerleri bizler için çok önemli'' dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral da Miraç Kandili'nin Türk milleti, İslam alemi ve Eğirdir halkına hayırlı olmasını temenni etti. Dün İstanbul'da silahlı saldırı sonucu bir polis memurunun şehit düşmesi nedeniyle duyduğu üzüntüyü ifade eden Özmeral, vatanın, bayrağın, Türk milletinin ve kutsal emanetlerin korunması için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ceyhan Karagöz ise şehitleri saygıyla andıklarını, gazilerin de her zaman yanlarında olduklarını kaydetti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan, Miraç Kandili dolayısıyla bir hayırseverin katkısıyla şehitler ve gaziler için yemek düzenlediklerini söyledi.

Şehit ve gaziler için edecekleri duaların kabul olmasını dileyen Koçaslan, tüm vatandaşların kandilini kutladı.

Konuşmaların ardından Hızırbey Camisi İmamı Emin Bektaş tarafından Hz. Peygamber, şehitler ve gaziler için dua okundu. Daha sonra konuklara tavuklu pilav ve helva ikram edildi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA