Eğirdir Belediyesi'nden İhtiyaç Sahibi Ev Kadınlara İstihdam Projesi

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, çalışmak isteyen, ihtiyaç sahibi ev kadınlarının bir araya gelerek belediyeye başvurdukları takdirde, iş imkanı sunabileceklerini bildirdi.

Başkan Özmeral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede özellikle ev ve işyerlerine temizlik hizmeti sunacak nitelikli çalışanlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu ihtiyacın karşılanması için bir proje hazırladıklarını belirten Özmeral, ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen, özellikle ihtiyaç sahibi ev kadınlarından yeterli sayıda talep aldıkları takdirde önce bir eğitim programı düzenleyeceklerini, ardından da eğitimi başarıyla tamamlayanları belediye şirketinde istihdam edeceklerini kaydetti.

En az beş kişinin müracaatıyla eğitim programını başlatabileceklerini ifade eden Özmeral, şöyle konuştu:

''İlçemizde temizlik hizmetleri açısından bir ihtiyaç var. Biz de hem bu ihtiyacı karşılamak hem de özellikle ihtiyaç sahibi ev kadınlarına istihdam sağlamak için bir çalışma hazırladık. Ev kadınlarımız bir araya gelir ve bize başvururlarsa Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle bir eğitim düzenleyeceğiz, ardından eğitimi tamamlayanları belediye şirketinde istihdam edeceğiz.''

Başkan Özmeral, yeterli başvuruya ulaştıkları takdirde projeyi hayata geçirebileceklerini belirterek, çalışmak isteyen ihtiyaç sahibi ev kadınlarının belediyeye başvurmalarını istedi.

Projeye büyük önem verdiğini dile getiren Özmeral, ''Bu, Türkiye'nin ihtiyacı olan bir çalışma. Ülkemiz ancak çalışarak daha çok kalkınır. Bizler hizmet almak isteyenle, çalışmak isteyeni bir araya getirmek istiyoruz. Böylece hem ihtiyaç duyulan bir hizmeti karşılamak hem de ihtiyaç sahiplerine katkıda bulunmak istiyoruz'' dedi.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA