Polis 400 Kapıyı Çaldı, ‘Kim O’ Diye Soran Olmadı
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, hırsızlık vakalarına karşı kapı kapı gezerek vatandaşları uyardı.

Polisin bu ikazının yerinde olduğunu söyleyen site yöneticisi Coşkun Çokbulan, “Aslında kapı çalınınca sormamız lazım. Ama bazen aceleden, dalgınlıktan kim olduğunu sormadan kapıyı açıyoruz. Bu çok yanlış. Yönetim toplantılarında bunlarla ilgili uyarılar yapıyoruz. Ama şimdi ben bile kapıyı sormadan açtım” dedi.
Hırsızlık olaylarını daha meydana gelmeden önlemek için denetimlerini sıklaştıran Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli şahıs sorgusuna da ağırlık verdi. Günün her saatinde belirli bölgelerde şüpheli şahıslar üzerine kimlik sorgusu yapan ekipler, çeşitli suçlardan aranan çok sayıda şüpheliyi de bu sayede yakalamayı başardı.
Suçu oluşmadan önlemenin kendileri için daha önemli olduğunu söyleyen il Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, “Çanakkale son derece huzurlu bir şehir. Bu huzurun devamını sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz, suçun daha işlenmeden önlenmesini sağlamak. Bunun için de hem denetimlerimiz, hem de uygulamalarımız sürüyor. Çanakkale halkı bu konuda son derece hassası. En küçük bir şüpheli durumda bile 155 Polis İmdat hattını arıyor. Bu da çalışmalarımızı daha da kolaylaştırıyor” dedi.
