Nusaybin'de Kadın Sağlığı Eğitimi Programını Tamamlayan 12 Kursiyere Sertifikaları Verildi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Kadın Sağlığı Eğitim Programı'nı tamamlayan 12 kursiyere sertifikaları verildi.

Nusaybin'de Kadın Sağlığı Eğitimi Programını Tamamlayan 12 Kursiyere Sertifikaları Verildi
Nusaybin Belediyesi'ne bağlı Gülşilav Kadın Danışma Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine katılan Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, son dönemlerde kadın sağlığı üzerinde yapılan tartışmalara yanıt olabilecek bir kadın çalışması düzenlediklerini söyledi.

Kadınları Gülşilav Kadın Evi'nde kadın sağlığı eğitimi aldıklarını kaydeden Gökkan, "Uzun zamandır arkadaşlarımızla birlikte Gülşilav Kadın Evi öncülüğünde kadın sağlığı için çalışıyoruz. Ancak son yaşanan gelişmelerde çok tehlikeli. 21. YY. oyunu oynanıyor. Eğer bir devlet bir kadının bedeni üzerinde yasal kararlar çıkartıyorsa o devlet kaybetmiştir. Bugünkü samimiyet anlamında kadın sezaryen ve kürtaj yapma hakkına kendisi sahiptir. Bunu hiçbir kanunla belirleyemezsiniz. Özellikle de Uludere'de yarısı çocuk 44 insanın hayatını kaybetmesi üzerine bir politik olarak geliştiriyorsanız bu bir ülkenin yüz karasıdır. Yani şu anda heronlar o görüntüyü tespit etmiştir. F 16 vurmuştur. Eğer kürtajla Roboski birlikte tartışılıyorsa o zan heronlar ultrason olmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmadan sonra 13 haftalık kursu başarıyla tamamlayan 12 kursiyere Başkan Gökkan, Başkan yardımcısı Saliha Cabadak, Kürdi-der eş başkanı Şükran Duran, Mitanni Kültür Merkezi Müdürü Berin Aslan, Belediye Meclis üyeleri ve Gülşilav Kadın Danışma Merkezi Müdürü Sosyolog Sadiye Aksoy tarafından sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA