Üsküdar'da '' Sahne Kadınların'' Projesi Hayata Geçti

Üsküdar Belediyesi, kadınlara yönelik sosyal sorumluluk projesi kapsamında ''Sahne Kadınların'' projesini hayata geçirdi.

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamada Tiyatro Greyfurt işbirliğiyle oyuncusundan ışıkçısına, yazarından yönetmenine kadar her şeyiyle tamamen tiyatroya gönül veren kadınlardan oluşan ''Sahne Kadınların'' projesi kapsamında, başvuruların değerlendirilmesi sonrası seçilen 16 yaş üzerindeki her kesimden kadınların, haftada iki gün 3 ay süreyle tiyatro eğitimi aldığı belirtildi.

Açıklamada, kadınların kurs süresince yeteneklerine göre oyunculuğun yanı sıra ışık ve dekor gibi alanlarda da eğitim aldıkları ifade edilerek, kadınların 3 aylık eğitiminin ardından hazırladıkları ''Gülbahar'ın Baharları'' isimli oyunu sahneleyecekleri kaydedildi.

Yönetmenliğini Betül Zarifoğlu ve Zehra Şahin'in, yazarlığını ise Sümeyye Karaarslan'ın yaptığı oyunda bir kadının doğumundan yaşlılığına kadar bütün evrelerinde karşılaştığı sorunların esprili bir dille anlatıldığı belirtilen açıklamada, oyunun 14, 15 ve 16 Haziran tarihlerinde Altunizade Kültür Merkezi'nde sahneleneceği ifade edildi.

yörelerinden kadın figürlerinin canlandıracağı kaydedildi.

Muhabir: Metin Tokgöz

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA