Kanser Tedavisinde Yeni Gelişmeler Anlatıldı

Türk Kanser Araştırmaları Derneği Kayseri Şubesi'nde yapılan toplantıda Prof. Dr. Metin Özkan kanser tedavisinde yeni gelişmeler olduğunu belirtti.

Kanser Tedavisinde Yeni Gelişmeler Anlatıldı
Türk Kanser Araştırmaları Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyesi Prf. Dr. Metin Özkan kanser tedavisinde yeni olumlu gelişmeler olduğunu söylerken, önemli olanın kanserin sebeplerini yok etmek olduğunu belirtti.

ABD'nin Şikago kentinde geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Onkoloji Konferansına katılan Prof. Dr. Metin Özkan; ”Son yıllarda kemoterapiden uzaklaşılıyor. Hedefe yönelik kanser hücresini öldüren ilaçlar üretiliyor. Sağlık Bakanlığı bu yeni ilaçların bazılarına onay veriyor. Türkiye birkaç yıl içersinde bu ilaçlarla ilgili onay alabilirse bu ilaçlar tüketime sunulur. Örneğin akciğer kanserinde yeni gelişmeler oldu. Bu kanser tipinde mutasyonun tespit edilmesi sonucu bir ilaç geliştirildi. Bu ilacın etkinliğinin yüksek olduğu açıklandı. Kanserin diğer türlerini de önleyen yeni ilaçların üretildi" şeklinde konuştu.

Erciyes Üniversitesi Medikal Onkoloji Bilim Dalı başkanı Mehmet Akif Özdemir ise kanseri önleyen ilaçlar yerine amaçlarının kanserin sebeplerini yok etmek olduğunu belirterek, "Her ne kadar kanseri önleyen yeni ilaçlar üretiliyorsa da bizim amacımız kanserin sebeplerini yok etmektir. Güneş ışınlarından uzak duralım,çevremizi temiz tutalım,spor yapalım. Kanserden korunalım. Çünkü biz fakiriz. Buna ayıracak bütçemiz yok. Şifa dağıtıcılarına pirim vermemek gerekir. Şifa umut veriyor ancak bu tehlikeli” dedi.

Kaynak: İHA