Eğirdir Polisi, Bir Engelliye Tekerlekli Sandalye Alacak

Eğirdir Emniyet Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi bir vatandaşa elektrikli tekerlekli sandalye alınması için başlattığı kampanya çerçevesinde 800 kilogram mavi kapak topladı.

Emniyet Müdürü Ercan Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakam Yalçın Yılmaz'ın desteğiyle başlattıkları sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi bir vatandaşa elektrikli tekerlekli sandalye alınması için mavi kapak topladıklarını söyledi.

Kamu kurum ve kuruluşları, okullar ve esnafların da destek verdiği kampanya çerçevesinde mart ayından bu yana 800 kilogram mavi kapak toplandığını ve ilgili şirkete teslim ettiklerini anlatan Demir, ekim ayına kadar devam edecek kampanya çerçevesinde 2 ton mavi kapak toplamayı hedeflediklerini kaydetti.

Kampanyaya gösterilen ilginin kendilerin mutlu ettiğini ifade eden Demir, ''Projemiz ile engelli bir vatandaşımıza mavi kapaklar karşılığı elektrikli tekerlekli sandalye alacağız. Böylece bir ihtiyaç sahibini sevindirmenin yanı sıra 2 ton çöpü de tekrar kullanıma geri kazandıracağız'' dedi.

Ercan Demir, duyarlı bazı esnafların kampanyaya maddi destek sağlamak istediklerini, ancak bunu kabul etmediklerini belirterek, ''Duyarlı esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Ama istediğimiz kolay yoldan bir şeyler elde etmek değil, Eğirdir halkının emek harcayarak bizlere katkıda bulunmasını sağlamak'' diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Erbek

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA