Yeşilli’de Kiraz Festivali Yapılıyor

Mardin'in Yeşilli ilçesinde düzenlenen Yeşilli 9. Uluslararası Kiraz ve Kültür Festivali başladı.

Yeşilli’de Kiraz Festivali Yapılıyor
Yeşilli ilçesi ve köylerinde yetişen kirazın tanıtımı için düzenlenen festival için kortej yürüyüşü yapıldı. Atatürk anıtına çelenk bırakıldı, saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Yürüyüşe AK Parti Mardin milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, Yeşilli Kaymakamı Ediz Sürücü, Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Yeşilli Belediye Başkanı Enver Sağlam, festivali sadece eğlence ve bir coşku görmediklerini belirterek, "Festivali, Yeşilli ilçemizi sadece Türkiye'ye değil, dünyaya taşımanın bir anahtarı olarak görüyoruz. Geleneksel bir hale gelmiş olan festivalimizin, Mardin gibi dillerin, dinlerin ve kültürlerin beşiği olan bir coğrafyada farklı dinden farklı dilden ve farklı kültürden olan insanlar arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirmesi ve güçlenmesi arzulanmaktadır. Kiraz festivalinin sağlamış olduğu bu kültürel ve sosyal kazanımları ile birlikte festivalimizin amacı bölge kirazımızın desteklenmesi Türkiye hatta Avrupa ülkelerine tanıtılması ve yerini almasını sağlamaktır. Bu tanıtım ile Yeşilli ekonomisine katkıda bulunacaktır." dedi.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz de festivalin Mardin ve Yeşilli’nin turistlik değerlerini ve kültürel zenginliklerini geliştirici, tanıtıcı faaliyetlerin oluşmasına katkıda bulunduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Yeşilli kiraz üreticileri yarışması yapıldı. En iyi kiraz yarışmasında birinciliği Ahmet Aydoğan, ikinciliği Şeyhmuz Erdoğan ve üçüncülüğü alan Abdurrahim Menge elde etti. Festival kapsamında sünnet olacak 15 çocuğa birer çeyrek altın hediye edildi. Festival iki gün devam edecek .