Gaziantep'te 'Casus Kuş' İddiası

Gaziantep'te arıcılar, ayağına seri numaralı halka takılı, ölü bir kuş buldu. Hayvanın 'casus kuş' olabileceği iddia edildi.

Gaziantep Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Nebi Koca, arıcıların kuşu kendilerine getirdiğini söyleyerek, "Bu kuş arılarla ya da böceklerle beslenen bir canlı türü. Arkadaşlar bu kuşu ölü olarak bulmuşlar ve ayağında 'C43917' seri numara ve İsrail yazısı olan bir demir halka var. Bu hayvanı bize getirdiler ve biz de şu anda Tarım İl Müdürlüğü'ne durumu bildirdik. Sağ burnunda da farklı bir delik var. Yani normal burnunun deliği dışında, büyük bir delik var. Muhtemelen oraya da bir çip yerleştiriliyordiye düşünüyoruz. Arkadaşlar zaten arılarını kontrol ederken ölü bulmuşlar ve ayağındaki demir halkayı gördükleri için durumu bize bildirdiler. Bu göçmen bir kuştur. İlkbaharda güneyden kuzeye, sonbaharda da kuzeyden güneye göç eden bir hayvan. Muhtemelen bazı canlılar takip ediliyor. Üzerinde İsrail yazısı olması dikkat çekiyor. Kuşu Tarım İl Müdürlüğü'ne teslim ediyoruz. Onlar gerekli araştırmayı yapacaklar" dedi.

Öte yandan, Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin de durumu Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdikleri öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yapacağı incelemeler sonucunda durumun netleşeceği öğrenildi .
Kaynak: İHA