8. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nda Ödül Heyecanı

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından düzenlenen 8. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın ödül töreni, 12 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

26 Mart tarihinde başlayan yarışmaya kayıt yaptıran ve bu süre içinde gruplarına ait 7 kitabı okuyan 5 bin 501 yarışmacı, 5 Mayıs Cumartesi günü yapılan sınava katılarak dereceye girebilmek için ter döktü. Öğrenciler, öğretmenler, mühendisler, mimarlar, Doktorlar, ev hanımları gibi geniş bir kitlenin katılımıyla gerçekleşen "Tarih bilinci" temalı yarışmada, toplam 25 bin 614 kitap okundu. Okunan sayfa sayısı ise 4 milyon 339 bin 738'e ulaştı.

"Her kitap yeni bir dünya vadeder, diyerek yola çıktık" diyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, kitap ve kültürün hayatımızda daha merkezi bir yere gelmesi için bu anlamlı projeyi uyguladıklarını, bu yıl özellikle seçilen kitaplarla gençlere tarih bilincini aşılamayı hedeflediklerini ve yoğun ilgiden dolayı memnun olduklarını belirtti.

Aydın, ödül törenine tüm İstanbulluları davet etti.

Ödül töreninde, sınav sonuçlarına göre başarı göstererek ilk 10'a girenler, katılım şartnamesinde belirtilen para ödüllerinin sahibi olacak. 4 ayrı grupta gerçekleştirilen yarışmada her grubun birincilerine bin 500TL, ikincilerine bin TL, üçüncülerine 750 TL, dördüncülerine 500 TL, 6,7,8,9 ve 10'uncularına ise 300TL para ödülü verilecek. Ayrıca ilk 3'e giren yarışmacılar, ailelerinden 2 kişiyle beraber "Kastamonu-Safranbolu-Amasra" kültür gezisine katılmaya da hak kazanacak.

8. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması'nın ödül töreni, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılacak .
Kaynak: İHA