Demirçelik Sektöründe Yatırım Arayışları

İzmirli iş adamları ve sanayiciler, demir çelik sektörünün önemli merkezlerinden Hatay'ın Dörtyol ilçesi Payas beldesinde incelemelerde bulundu.

Demirçelik Sektöründe Yatırım Arayışları
İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Şahin başkanlığında Payas'a gelen İzmirli yatırımcı iş adamları, özellikle demir çelik sektöründeki hızlı gelişmelerini yerinde inceledi.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, misafirlere Payas sahilinde ikramda bulunduktan sonra Payas Cin Kulede açılan Resim ve Heykel sergisi, tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi, Payas Kalesi ve Sarı Selim Cami'ni gezdirdi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, İzmirli iş adamlarını beldelerinde görmekten son derece mutlu olduklarının altını çizerek "Türkiye'nin demir çelik sektöründe üretimde merkez konumunda bulunan Payas bölgesi yassı demir çelik üretimine geçilmesinin ardından hızla büyümekte vegelişmekte.

Bu manada Türkiye'nin değişik noktalarından yatırımcılar buraya geliyorlar ve yatarım amaçlı incelemelerde bulunuyorlar. İzmirli iş adamlarımızı da bu bölgeye yatırım yapacaklarını görmek bizleri sevindiriyor. Payas sadece sanayi değil turizm alanında da yatırıma açık bir bölge önümüzdeki 5 yılda Payas'ın yıldızının parlayacağını görebiliyorum. Bölgemize yatırım yapmak isteyenlere her konuda sonuna kadar destek olmaya hazırız" dedi.

Kaynak: İHA